Együttműködést kötöttek a helyi kosárlabdában

Akt.:
Együttműködést kötöttek a helyi kosárlabdában
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft., a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. és a Nyíregyházi Kosárlabda Klub, valamint a Sportcentrum és a Nyírpazonyi Kosárlabdázók Egyesülete keddek közös sajtótájékoztatón jelentette be a sportszervezetek között együttműködési megállapodást.


– Három évvel ezelőtt valamennyi sportszervezet megállapodott Nyíregyházán belül, hogy mik a prioritások a kosárlabda utánpótlás-nevelés, illetve felnőtt szakág területén, az akkor kötött egyezség azonban hamarosan lejár, illetve új programot is indított az országos szövetség – beszélt a megállapodás hátteréről Makrai László, az NYKK elnöke. – Mindegyik szervezetnek az a célja, hogy a legmagasabban működő klubnak neveljen játékosokat, a végállomás a Kék Cápák csapata legyen. Szeretnénk, hogy az évtizedek óta szorgos munkával összerakott bázis ne összeomoljon, hanem továbbfejlődjön, még erősebb legyen.

A néhány hónapja megalakult Nyírpazonyi Kosárlabdázók Egyesületének elnöke, Hajdu Barnabás elmondta, egyesületükben tizennégy éves korig kosárlabdázhatnak a gyerekek, a megállapodással pedig szeretnék biztosítani, hogy az általános iskolát elhagyva a Sportcentrum keretein belül folytathassák a sportolást. Kőhalmi Richárd, a Sportcentrum ügyvezetője kiemelte, a jövőben is az a cél – ami a Blue Sharksnál jelenleg is megvalósul -, hogy a felnőtt csapatban minél több saját nevelés kosárlabdázó játsszon. Sitku Ernő osztotta a Sportcentum ügyvezetőjének szavait.

– Örülnék, ha nemcsak Nyíregyházán, hanem az ország többi részén is legalább ilyen fontosnak tartanák, hogy a magyar kosarasok ott legyenek a pályán, mert ezzel a válogatott erősödhetne – mondta az Élsport Kft. ügyvezetője. – Hátha ebben egy úttörő szerepet tudunk felvállalni.

A sajtótájékoztató másik témája a november 2-4. között megrendezendő U16-os nemzetközi kosárlabdatorna volt. A mérkőzéseket a Westsik Vilmos középiskolában és a Bánki Donát középiskolában bonyolítják le. Nyíregyházát a NYKK Eötvös és a Sportcentrum képviseli, a nyolccsapatos Eötvös-kupán további három, Magyarországon akkreditált akadémia , illetve Romániából, Szlovákiából és Szerbiából érkező együttes is részt vesz.

MK
hirdetés