NB I

2019.11.13. 08:15

A kulcsemberek kiemelkednek

A kisvárdai csapatban megvannak a biztos pontok.

20190824 labdarúgás Kisvárda UTE fotó: Dömötör Csaba

Fotó: nso

Az NB I. jelenlegi szezonjában a Kisvárda Master Good már minden ellenfelével játszott egyszer (múlt hétvégén a Pakssal már másodszor találkozott), ennek apropóján a klub statisztikai gyűjteményéből és az MLSZ statisztikáiból szemezgettünk.

A szabolcsi együttes 12 forduló után a 8. helyen áll, az egész idényben stabilan a középmezőnyben helyezkedik el, ám mint tudjuk, a tizenkét csapatos bajnokságban ez semmit nem jelent, a csapat jelenleg is csupán három pontra van a kiesőzónától. A várdaiak ötször játszottak hazai pályán, hétszer idegenben, eddigi tizennégy pontjukat egyenlő elosztásban szerezték otthon és attól távol.

Noha szezon közben edzőt váltott a klub, bármilyen összeállítású szakmai stáb is irányított, négy játékos helye megkérdőjelezhetetlen a csapatban: Rados Protics, Lucas, Bohdan Melnik és ­Gheorghe Grozav minden bajnokin pályára lépett, előbbi kettő végig is játszotta az összes meccset. Az előző szezont is ideszámítva jelenleg Melniké a leghosszabb sorozat (20), az egyhuzamban lejátszott perc kategóriában Protics (1418) vezet.

Sikeres passzok és párharcok

A házi góllövőlistát Grozav vezeti hat találattal – ő a teljes mezőnyben a második helyen áll –, de a román támadó más statisztikában is a legjobbak között van. Az MLSZ minden forduló után közzéteszi az InStat statisztikai elemző­rend­szer adatait.

Az úgynevezett InStat-index a futballisták pályán mutatott minden megmozdulása szerint értékeli a teljesítményt, eszerint a 29 éves játékos a 3. és a 4. fordulóban is az NB I. legjobb öt játékosa között volt, a negyedikben a legmagasabb pontszámot kapta.

Grozav három meccsen két-két sikeres kulcspasszt jegyzett, amivel a forduló legjobbjai közé verekedte magát. A negyedik fordulóban a győztes párharcok tekintetében is je­leskedett, ebben a kategóriában azonban Protics a csapat legjobbja. A szerb játékos a DVTK ellen 20-ból 14 párharcot nyert meg, míg a paksi találkozón 11-ből 10-et – ezek védőként különösen értékes teljesítmények.

A szinte a teljes középpályát bejátszó Lucas neve négyszer tűnt fel a legtöbb támadó­passzt kiosztók top ötös listáján, emellett Grozavot követően ő a második a házi góllövőlistán.

A kulcsemberektől a jövőben is szükség lesz a jó játékra, mert mint a cikk elején említettük, nagyon kiélezett a verseny a bajnokságban. A Kisvárda a válogatottszünetben Kolozsváron játszik felkészülési mérkőzést, a következő bajnoki november 23-án hazai pályán lesz a Debrecen ellen.

MK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában