Helyi közélet

2016.09.29. 12:07

A vászonvirág is az értékek között

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Hagyományápoló és értékismereti vetélkedőt hirdetnek majd diákok számára.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Hagyományápoló és értékismereti vetélkedőt hirdetnek majd diákok számára.

A Szabolcs Néptáncegyüttes munkássága, a tarpai citerazenekar hagyományőrző népzenei tevékenysége és a beregdaróci vászonvirág is bekerült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktárba, így már 38-ra emelkedett a megyei értékek száma.

Erről is beszámolt Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyet csütörtökön tartott a megyeházán az értéktár legfrissebb eredményeiről.

Mint elmondta, a közelmúltban megválasztotta a megyei közgyűlés az értéktár bizottság új tagjait. A bizottság létszámát a korábbi tizenkettőről hétre csökkentették, hogy gördülékenyebb, rugalmasabb legyen a munkája, hiszen egy kisebb létszámú testület bármikor összehívható. A jelenlegi tagok az előző bizottság munkájában is részt vettek, a feladatuk továbbra is a megyei értékek feltárása és mentése.

– Megyénkben sok olyan érték van még, amelynek szerepelnie kellene az értéktár listáján. Arra kérünk mindenkit, aki tud a térségében vagy a saját közösségében valamilyen értékről, javasolja a bizottságnak. Mivel az értéklista folyamatosan bővül, szeretnénk bővíteni a megyei értékeket bemutató kiállításunkat is – magyarázta Baracsi Endre, aki a megyei értéktár bizottságban az alelnöki tisztet tölti be.

Befejezésül arról a hagyományápoló és értékismereti vetélkedőről adott tájékoztatást, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával felső tagozatos tanulók és középiskolás diákok négy-négy fős csapatainak hirdetnek meg nemsokára. A megyei versenyek legjobbjai országos döntőben mérhetik majd össze tudásukat.

KM-MML

A megyei értéktár bizottság régi-új tagjai:

Karaova Magdolna (elnök), Baracsi Endre (alelnök), dr. László Gézáné dr., dr. Puskásné Oláh Júlia, dr. Bene János, dr. Dám László, dr. Lenti István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában