Autó - Motor

2014.06.16. 19:54

Szeretném, ha most Fortuna velünk lenne!

Az autóban ülni vele közösen „edzeni” mindig sokkal többet segít.

Az autóban ülni vele közösen „edzeni” mindig sokkal többet segít.

Nemrégiben egy teszten vettél részt a Vígh Racing Team-mel a Pannóniaringen. Mi is volt a cél és az mennyiben teljesült?

- Igen, szerencsére Fekete Laci és a Vígh Racing Team adott egy lehetőséget, (amit nagyon szépen köszönök), hogy még a versenyhétvége előtt jó pár héttel, újra a versenyautóba ülhettem. Kipróbálhattuk, hogy minden problémát sikerült-e megoldani, illetve tudtam tanulni a pályanyomvonalát. A kategóriatársaim tudtommal már többször is mentek a pályán, így most már én is elmondhatom láttam a pályát pár kör erejéig. A pálya nyomvonala tetszik, de majd az első időmérőn kiderül, hogy állunk a kategóriatársakhoz képest, remélem jól. Az autó szuperül működött, egyedül az utolsó bemeneten történt egy elektronikai zárlat, de szerencsére nem nagy probléma, a szerelők az edzés után rendbe is hozták.

Június 20-22-én szintén a Pannóniaringen láthatunk versenyezni a Formula Renault versenyautóval. A teszt mennyire volt elég megtanulni a pályát illetve a Renault-on sikerült-e elhárítani a technikai hibákat?

- A teszt sokat segített. Az autóban ülni vele közösen „edzeni” mindig sokkal többet segít, mint bármi más. Nem mentem olyan sok kört, de talán elegendő volt. Az autó, noha szuperül működött, a csapat azért biztonság kedvéért teszt után szétszedte, hogy biztos minden rendben van-e, kötelező fogyó-kopóalkatrészeket átnézték és felkészítették az év eddigi legizgalmasabb hétvégéjére. Pannóniaringen először lesz 3 időmérő, 3 futam, jó sokat fogunk ülni az autóban, amit már alig várok.

A dobogón álltál már a Hungaroringen az első versenyen, most is ez a cél?

- Mindig ez a cél. Első helyért küzdünk, ezért vagyunk ott. Persze tudni kell a lehetőségeket, és néha egy pontszerzés is felér egy győzelemmel, vagy ha már végig tudtunk menni az egy óriási siker. Technikai sport, mindig benne van a kudarc, de szerintem mi már idén túlteljesítettük ezt. Szeretném, ha most Fortuna velünk lenne, és egy hibátlan technikai gond nélküli sikeres versenyhétvégét zárhatnánk. Ha valami kupát kapunk a végén az grátisz és legalább Anya is „elhiszi”, hogy versenyen voltam.

Esős vagy száraz pályát kívánsz a versenyre?

- Igazából mindegy, imádok esőbe menni, így ha esik, akkor majd maximum lassabban kell menni, mint szárazon.

Köszönet a Vígh Racing Teamnak és Fekete Lacinak a segítségért!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!