EL-selejtező – Machín: bárki legyőzhet bárkit

Budapest – A labdarúgó Európa Ligában bármelyik csapat legyőzheti a másikat Pablo Machín, a Sevilla vezetőedzője szerint, ezért úgy vélte, együttese múlt heti, 4-0-ás sikere ellenére még nem biztosította be továbbjutását az Újpest ellen a selejtező második fordulójában.

“Az Újpest nem mutatta meg valós játékerejét. A körülmények számunkra voltak kedvezőek” – utalt szerdai sajtótájékoztatóján a tréner arra, hogy a lila-fehérek egy órán át emberhátrányban futballoztak Sevillában.

“Biztos vagyok benne, hogy saját stadionjukban a magyarok meg akarják mutatni, hogy komoly nehézséget is tudnak okozni” – tette hozzá.
Machín arról is beszélt, nehézséget okoz számára, hogy gárdájának a felkészülés közben kell tétmérkőzéseket vívnia, amikor rendszerint még beleférne a vereség, de azt hozzátette, hogy köszönhetően az első felvonáson aratott négygólos sikernek, a továbbjutást önmagában még nem veszélyeztetné egy kudarc.

A tréner elárulta, azon játékosai ezúttal nem kapnak szerepet, akik játszottak a vb-n, mivel számukra nagyon rövid volt a pihenőidő, így még csak a felkészülés elején tartanak, ennek ellenére “versenyképes” csapatot küld majd pályára a Szusza Ferenc Stadionban.

A Magyar Kupa-győztes Újpest az Európa Liga-selejtező második fordulójának csütörtöki visszavágóján 21 órától telt ház, azaz csaknem tízezer néző előtt fogadja a Szusza Ferenc Stadionban a Sevillát, amely 2014 és 2016 között megszakítás nélkül háromszor nyerte meg a sorozatot.

– MTI –
hirdetés