Elüthetik a taxist a miskolci droszton?

Elüthetik a taxist a miskolci droszton?
Miskolc – Két taxist ütött el egy MVK-s busz kedden, Miskolcon a Szemere utcai megállóban. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a droszt nincs jó helyen, de sajnos ez a baleset kellett ahhoz, hogy a taxisok szót emeljenek.   

Mint kiderült: már korábban is voltak itt apróbb sérülések, sőt, az szinte mindennapos, hogy a várakozó taxik visszapillantó tükrét leviszi az arra közlekedő busz. A taxivállalatok vezetői szerint az állomás optimális helyen van, csak sebességkorlátozásra lenne szükség.

Ezzel Menyhért Tamás, a Fortuna Taxi (a cég két sofőrjét ütötte el a busz) vezetője is egyetértett. Sőt, az eset kapcsán ő maga kérte lapunk segítségét.

De kezdjük az elején, azaz a keddi balesettel. Menyhért Tamás elmondta: ez a legnagyobb forgalmú droszt Miskolcon, mivel a belvárosban található. Tíz taxinak van itt hely (ezt tábla is jelzi), de ennyi nem fér el, mert már kevesebbnél is majdnem a főútig ér a sor – tette hozzá. Nem beszélve arról – folytatta –, hogy a sávok sem egyértelműen vannak felfestve.

Menyhért Tamást, Major László, a cég szakmai vezetője is elkísérte szerkesztőségünkbe, aki arra panaszkodott, hogy a KRESZ előírja ugyan, hogy egy ajtónyitásnyi helynek kell lenni a taximegállókban. Ez a Szemere utcán nincs meg – mondta.

Az a probléma is újra előkerült, hogy sokszor családok, gyerekekkel szaladnak át az úttesten, és próbálnak beülni a sofőr mögötti ajtón, ami pont az úttest felé esik. Ez is sokszor okoz baleset közeli helyzetet – vélekedett.

Mikor az önkormányzat kijelölte a Szemere utcai drosztot, kikérték a taxitársaságok véleményét? Menyhért Tamás válasza: nem. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy ők sem keresték panaszaikkal az önkormányzat illetékeseit.

Hol lenne ideális helyen a belvárosi állomás? A Fortuna Taxi vezetője szerint ott, ahol régen volt, azaz a mostani Szinva teraszon. Ez persze nem lehetséges, így a Kazinczy utca is jó ötletnek bizonyul – mondta.

Miskolcon 14 taxis droszt van, ebből ez az egy balesetveszélyes – vélekedett Menyhért László.

A taxitársaság vezetőjétől a két elütött taxis állapotáról is kaptunk információt: 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek. Egyiküknek koponyatörése lett, a másik törést és agyrázkódást szenvedett.

Kapcsolódó cikkek:

  • Jó helyen van a taxiállomás?
    A Szemere utcai taxiállomás mellett beszélgetett egy álló taxinál két taxisofőr egy harmadik kollégájukkal, amikor jött egy városi busz, és elütötte őket. Az eset kapcsán merült föl a kérdés: jó helyen van a villanyrendőri taxiállomás?
  • Két taxist gázolt el az MVK-busz Miskolcon
    Két gyalogost gázolt el egy MVK-s busz Miskolcon a Szemere utcán kedden délután.
hirdetés