Eladás után visszabérelte a város

A volt Béke mozi mögötti terület rehabilitációja az idén megkezdődik: mélygarázs, tér, valamint társasház épül itt. Ez a terület részben a városé, részben a KV Kft.-jé, valamint az NCArt Rt.-jé.

A részvénytársaság 2001-ben vásárolta meg a mintegy 700 négyzetméteres részt, majd a város parkoltató cégei– először a közterület felügyelet, majd a Régió Park Miskolc Kft. – bérelte ezt a tulajdonostól.

A KV Kft. ingyen bocsátotta a város rendelkezésére a parkolót, az Rt. azonban évente bérleti szerzdősét kötött az éppen aktuális miskolci parkoltató céggel. Stefán Csaba, a Régió Park Miskolc Kft. igazgatója elmondta csupán parkolóbérletet kért a tulajdonos a területért cserébe, azt azonban nem árulta el, hogy hány darabot. A szerződésben volt egy kikötés is, miszerint, ha a tulajdonos értékesíteni szeretné a területet, akkor felmondhatja a szerződést.

Ebből a parkolóból – csak a parkolójegyet számítva – évente 5,5 millió forint folyik be a parkoltató cég kasszájába – tudtuk meg Stefán Csabától. Hozzátette: ennek csak töredékét kérte a tulajdonos parkolóbérletekben.

NSzR
hirdetés