Sport

2016.09.16. 19:53

Kisvárda Master Good SE - Vállalható várdai vereség

Kisvárda - Egy bő tíz perces periódust leszámítva jól játszott az újonc női kézilabda-csapat, persze a Győr, az Győr.

Kisvárda - Egy bő tíz perces periódust leszámítva jól játszott az újonc női kézilabda-csapat, persze a Győr, az Győr.

Naná, hogy megtelt a kapacitását tekintve május óta a duplájára növelt kisvárdai sportcsarnok. Az NB I-be 17 év után visszajutott női csapat és méginkább a klasszisok egész soroval érkező honi bajnokcsapat, a Győri ETO látogatása telt házat varázsolt a létesítménybe, ahol a meleg mellett a jó hangulat volt az úr, hiszen a hazai tábor mellé Győrből is érkezett mintegy ötven szurkoló.

És az első félidőnek akadt időszaka, amikor aggódhattak az országot a meccs kedvéért átszelő drukkerek. A kezdeti megilletődöttséget levetkőző kisvárdaiak ugyanis Samira Rocha góljaival és Júlia Kucherova trükkös hétmétereseivel 10–7-re is felzárkóztak, sőt támadhattak a kétgólos különbségért, de itt megakadt a gépezet.

Amúgy a játékosfelhozatalra nem lehetett panasz, hiszen a hazaiak is dicsekedhettek világbajnokkal épp a brazil Rocha személyében, odaát pedig honfitársa, Eduarda Amorim és a napjaink egyik legjobb kézilabdázónője, a norvég Nora Mörk dicsekedhet azzal, hogy meghallgathatta hazája himnuszát a világbajnoki emelvényen. Egy hónapja, még mindhárman az olimpián játszottak, csakúgy, mint a Győr hollandjai, Nycke Groot és Yvette Broch is.

Szünetre elérte a különbség az addigi legnagyobbat, hetet, majd a második félidőben tíz perc játék után lett meg a közte tíz. Aztán tizennégy is, mivel nem állt le a győri henger, és kihasználva a várdaiak tizenöt perces gólcsendjét, 8–0-s szakaszt repesztettek, amit Bízik Boglárka üres kapus gólja zárt le.

A meccs végén mindkét oldalon játszott mindenki, mint ahogy mindkét csapat játékosai lepacsizták mindkét tábor tagjaival. Boldog békeidők!

NB I, női: jegyzőkönyv

Kisvárda Master Good SE–Győri ETO KC

21–32

(11–18)

Kisvárda, 1200 néző, v.: Bíró Á., Kiss O.

Kisvárda: Dzsukeva – Vukojevic, Umanec 4, Szabó V. 1, Simd, Rocha 4, Kucherova 5/4. Csere: Puscas (kapus), Lévai 1, Gedroit 4/1, Gidai, Tarjányi, Mihovics 1, Bízik B. 1, Héjjas, Dudás G. Edző: Kovács Péter.

Győr: Kiss É. – Knedliková 3, N. Mörk 7/3, Görbicz, Broch 5, Amorim 5, Hársfalvi 2. Csere: Groot 1/1, Korsós 1, Orbán A. 2, Tóth G. 1, Puhalák 3, Bódi 1, Varga E. 1, Pál T. Edző: Ambros Martín.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 1–3, 12.: 2–8, 15.: 5–8, 22.: 8–13, 27.: 11–17, 35.: 14–20, 47.: 14–28, 54.: 17–29.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc. Hétméteresek: 6/5, illetve 7/4.

Mesterszemmel

Kovács Péter: – Örülök, hogy kézilabdaünnepet tudtunk teremteni, a tizenegy gólos vereség a mi részünkről vállalható. Ezzel együtt van hiányérzetem, mert sok technikai hibát követtünk el.

Ambros Martín: – Sosem könnyű a szezon első meccse, ez sem volt az. Jól koncentráltunk, amikor mégsem, akkor kisebb bajba kerültünk. Boldog vagyok, hogy megvan az első két pontunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!