Elárverezik az ukrán kincstár ékszerkészletét

Elárverezik az ukrán kincstár ékszerkészletét
© Fotó: http://rian.com.ua
A költségvetési lyukak betömésére akarják fordítani a bevételt, ami a hatóságok által elkobzott, és az államkincstárban őrzött ékszerek, drágakövek és egyéb nemesfémek eladásából befolyhat.

Még az előző pénzügyminiszter, Natalija Jareszko dolgozta ki azt a kísérleti projektet, melynek révén – ha csak rövid időre is – némileg helyre billenthető Ukrajna pénzügyi mérlege. Ennek lényege, hogy egy aukció-sorozat keretében kiárusítanák a nemesfémek állami lerakatában őrzött ékszerek, drágakövek és egyéb, nemesfémekből készült dísztárgyak egy részét. A tervezetet a pénzügyi tárca jelenlegi vezetése is támogatja.

Az aukció megszervezését lebonyolítását várhatóan a lefoglalt vagyoni értékek elektronikus árverési rendszerét kezelő állami vállalat fogja végezni. Viktor Visnyev igazgató elmondta, hogy a széfekben őrzött holmik közül elsősorban azokat a darabokat bocsátják árverésre, amelyek különböző hatóságok rendelkezései vagy bírósági ítéletek alapján koboztak el az állam javára eredeti tulajdonosaiktól.

A kalapács alá kerülő drágaságok mennyiségéről és összértékéről nem állnak rendelkezésre információk – írja a RIA Novisztyi hírportál.

– Palkó István –

Forrás: http://rian.com.ua/politics/20160727/1013803979.html
hirdetés