Eldobható vágódeszka? Házi jégoldó? – 10 nagyszerű trükk a mindennapokra

Eldobható vágódeszka? Házi jégoldó? – 10 nagyszerű trükk a mindennapokra
© Fotók: Reddit, Pixabay
Az életet néha saját magunknak nehezítjük meg: minden apró semmiségen fennakadunk, holott sokkal fontosabb dolgokkal is foglalkozhatnánk. A kis problémákban viszont az a jó, hogy elég könnyen meg lehet oldani őket. A Bright Side gyűjtése.

1. Jégmentesítés házilag

Fotó: Pixabay

A fagyos reggelek igen kellemetlenek az autótulajdonosok számára, de ezzel a módszerrel megspórolható némi fejfájás. A jégmentesítéshez keverj össze 1 résznyi vizet és 2 résznyi sósborszeszt egy szórófejes flakonban. Rengeteg időt és pénzt spórolhatsz vele.

2. Egyetlen nagy zárható zacskó két kicsi helyett

Fotó: Vega_128 / Reddit

Nagyobb tasakra lenne szükséged, de otthon csak néhány kicsi van? Elég, ha kifordítod az egyiket, és hozzáilleszted a másikhoz.

3. Zsepis dobozban is tárolhatod a nejlonzacskókat

Ügyes trükk a minden háztartásban halmozódó nejlonzacskók és -szatyrok tárolására: csak fűzd őket össze a füleiken keresztül, és helyezd bele a dobozba.

4. Műanyagkannából kerti szerszám

Egy kis vagdosással és némi kreativitással máris remek lapátot vagy kanalat lehet belőle varázsolni.

5. Rendszerezd a fonalaid!

Fotó: timehack / Reddit

A most következő megoldás a kötés szerelmeseinek szól. Ha nem akarod, hogy a fonalaid összegubancolódjanak, fúrj néhány lyukat egy műanyagdobozba, és máris kész a saját, házi fonaltárolód.

6. Ne hagyd, hogy a laptopod alvó állapotba tegye magát

Fotó: Ham_Damnit / Reddit

A képen látható módszerrel tuti, hogy az egered állandóan mozgást fog érzékelni. De ha ez nem lenne elég, az alvó állapot beállításait az operációs rendszeren belül is módosíthatod.

7. Kartondoboz mint vágódeszka

Fotó: drodeznop / Reddit

Kinek van energiája mosogatni egy laktató vacsora után? Ha nincs mosogatógéped, a fenti egyszerű megoldás is segíthet. Bármilyen tiszta kartonpapír megteszi.

8. Fogd fel post-ittel a törmeléket

Ha legközelebb lyukat kell fúrnod a falba, fogj egy öntapadós jegyzetpapírt, és rakd a fúró alá a videón látható módon. Időt spórolsz majd azzal, hogy nem kell felseperned a padlót.

9. Előbb a fénymásolás, aztán a fúrás

Fotó: Pixabay / Bright Side / Flickr

Nem számít, hogy kezdőként bánsz a fúróval, vagy haladó ezermester vagy, ez a tipp tapasztalattól függetlenül jól jöhet. Ha rögzíteni szeretnél valamit a falra, előbb fénymásold le, helyezd fel a papírt a megfelelő helyre, és csak utána ess neki a fúróval. Így láthatod, pontosan hová kell majd lyukakat fúrnod.

10. Cipőtisztítás micellás vízzel

Ki hitte volna, hogy a micellás víz nem csak sminkeltávolításra jó? Csak egy vattapamacsra van szükség, és cipőid újra régi fényükben ragyognak majd.

Forrás: Bright Side


Ma már elég nehéz elképzelni az életünket különböző kütyük nélkül. Bárhová elvihetjük őket, megkönnyítik az életünket, és sokkal hamarabb értesülhetünk mindenről. Azonban jó néhány szokásunk rossz hatással lehet rájuk, ezáltal jóval hamarabb tönkre is mehetnek. A Bright Side készített egy listát arr...

A Föld valamennyi pontján más és más szabályok érvényesek arra, hogy mi helyes, és mi nem, van viszont pár olyan dolog, amely nagyjából mindenhol ugyanazt jelenti. Az etikett legalapvetőbb előírásait a Bright Side gyűjtötte össze. 1. Adj lehetőséget másoknak arra, hogy megvédjék magukat. Az il...
hirdetés