Eldőlt: Doszpoly, nem Hircsu

Miskolc – Már biztos, hogy Doszpoly Orsolyáé a vitatott mandátum a miskolci közgyűlésben, így már ő vehet részt teljes joggal az önkormányzat péntek délután 1 órakor kezdődő alakuló testületi ülésén.

Ez már a második kitűzött időpont, az elsőt, a múlt csütörtökre tervezettet az utolsó pillanatban fújták le: épp az említett vitatott mandátum miatt.

Az október 1-jén megtartott önkormányzati képviselő-választás végeredményét ugyanis Miskolcon – a Fidesz–KDNP által kezdeményezett jogorvoslati eljárás során – a megyei bíróság felülvizsgálta, majd felülbírálta a Helyi Választási Bizottság döntését.

A vita a töredékszavazatok elosztása körül folyt, mégpedig azért, hogy Hircsu Ákos (FME–MOST) vagy Doszpoly Orsolya (Fidesz–KDNP) foglalja-e el a kompenzációs listáról a képviselői széket. Hircsu Ákos fellebbezett, a megyei bíróság csütörtökön helybenhagyta korábbi döntését.

A pénteki alakuló ülés napirendi pontjai között szerepel – többek között – a polgármester és a képviselőtestület eskütétele, az alpolgármesterek megválasztása és a bizottságok létrehozása.
hirdetés