Eldőlt, ki a világbajnok!

Eldőlt, ki a világbajnok!
Brazília – Már nem kell tovább találgatni! Brazíliában eldőlt, ki az idei F1-es évad világbajnoka!

21:00:Hamilton elképesztő versenyen nyerte meg a világbajnoki címet

Felipe Massa nyerte a Forma-1 idei utolsó, mindent eldöntő futamát, mégis az ötödik helyen beérkező Lewis Hamilton lett a világbajnok. A verseny utolsó három körében hol a hazai közönség előtt versenyző brazil Massa, hol Hamilton hol tűnt világbajnoknak, s a küzdelem csak a legutolsó másodpercekben, az utolsó métereken dőlt el Hamilton javára.

A brazil futam előtt a brit Lewis Hamilton hét ponttal vezetett a brazil Felipe Massa előtt. Így Massa győzelme esetén, Hamiltonnak legalább az ötödik helyen kellett beérkeznie. A rajtot tíz perccel el kellett halasztani, a váratlanul a pályára zúduló eső miatt.

A Ferrari esőgumikat helyezett fel Massa autójára, aki így jól rajtolt, s egyből az élre állt, Hamilton pedig a negyedik helyen volt. Többen is kicsúsztak a vizes pályáról, így a minden valószínűség szerint utolsó versenyén rajthoz álló David Coulthard is.

A boxkiállások ugyan többször is felborították a sorrendet, ám a verseny utolsó kétharmadára ismét visszaállt a rajt utáni állapot, Massa az élen, Hamilton a negyedik helyen haladt.

Hat körrel a verseny vége előtt azonban újra eleredt az eső. Massa továbbra is az élen állt, míg Hamilton az ötödik helyen autózott, ám a mögötte érkező Sebastian Vettel erősen támadta. A német versenyző megelőzte Hamiltont, így ekkor Massa tűnt a világbajnoknak.

Az utolsó métereken Hamilton kétségbeesetten üldözte Vettelt, ám őt már nem tudta befogni, így a már célba ért Massa és a Ferrari csapattagok a világbajnoki címet ünnepelték. Hamilton azonban néhány má! sodperccel a vége előtt, az előtte haladó, lelassuló Timo Glock mellet mégis el tudott menni és mégis feljött az ötödik helyre. Az elképesztően izgalmas Brazil Nagydíjat bár így Massa nyerte, de az ötödik helyezett Hamilton nyerte a világbajnoki címet.

20:00: Lewis Hamilton a Forma-1 világbajnoka

Lewis Hamilton lett a Forma-1 idei világbajnoka. A McLaren pilótája az ötödik helyen ért célba a Brazil Nagydíjon, így hiába nyerte meg a futamot Felipe Massa, Hamilton lett a világbajnok.

A brit pilóta az utolsó előtti kanyarban még a hatodik helyen állt, vagyis a versenyt megnyerő Massa érezhette magát világbajnoknak, de Hamilton az utolsó métereken feljött az ötödik helyre és megnyerte a sorozatot.

Idei F1-es idény vége

Forma-1, Brazil Nagydíj, pontszerzõk:
1. Felipe Massa (brazil, Ferrari)
2. Fernando Alonso (spanyol, Renault)
3. Kimi Raikkönen (finn, Ferrari)
4. Sebastien Vettel (német, Toyota)
5. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes)
6. Timo Glock (német, Toyota)
7. Kovalainen (finn, McLaren-Mercedes)
8. Trulli (olasz, Toyota)

A világbajnoki pontverseny végeredménye:
1. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 98 pont
2. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 97
3. Kimi Raikkönen (finn, Ferrari) 75
4. Robert Kubica (lengyel, BMW Sauber) 75
5. Fernando Alonso (spanyol, Renault) 61
6. Nick Heidfeld (német, BMW Sauber) 60

A konstruktõri világbajnokság végeredménye:
1. Ferrari 172 pont
2. McLaren-Mercedes 151

19:55: Hihetetlenül izgalmas futamon vagyunk túl

A Brazil Nagydíj utolsó két kanyarában dőlt el, hogy Lewis Hamilton az idei világbajnok! Noha Felipe Massa megnyerte a futamot, Lewis Hamilton ötödik pozíciója világbajnoki címet ért!

Miközben Massa a dobogó tetején állt és zokogott, jobbján Fernando Alonsoval, balján Kimi Raikkönennel, Lewis Hamilton a boxban már világbajnoki győzelmét ünnepelte.

18:10: Eső miatt csúszott a Brazil Nagydíj rajtja

Csúszott a Brazil Nagydíj rajtja, mert pár perccel a mindent eldöntő futam előtt, elkezdett szakadni az eső. A felvezető kört ezért 10 perccel később indították. Az eső csupán néhány percig ömlött, a csapatoknak dönteniük kellett, hogy vizes, vagy száraz pályára alkalmas gumikkal rajtoljanak a versenyen.
hirdetés