Eldöntötték, hogyan tovább

Akt.:
Eldöntötték, hogyan tovább
© dr. Kovács Ferencet
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Négy érintett politikusunk közül ketten polgármesterek maradnának, ketten a parlamenti munkát folytatnák.

A Fidesz Országos Választmánya a hétfői ülésén véglegesítette a 2014-es országgyűlési képviselő választáson Fidesz-KDNP támogatással induló 106 egyéni választókerületi jelöltjének névsorát. Az új választási rendszer értelmében az Országgyűlés létszáma a választásokat követően 386-ról 199-re csökken, és összeférhetetlen lesz a parlamenti képviselőség és a polgármesteri tisztség. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében négyen érintettek: dr. Kovács Ferencet, Lipők Sándort, dr. Simon Miklóst és dr. Tilki Attilát arról kérdeztük, mit választottak: a képviselőségért vagy a polgármesteri tisztségért szállnak-e ringbe 2014-ben?

Egyértelmű volt a döntés

– Ahogyan azt már idén szeptemberben is egyértelművé tettem, azt tartom a legfontosabb feladatomnak, hogy Nyíregyházáért és az itt élőkért dolgozzak, 2010-ben is ezért vállaltam a parlamenti munka mellett a polgármesteri tisztséget – válaszolta érdeklődésünkre dr. Kovács Ferenc. – Számomra egyértelmű volt a döntés, hiszen azt gondolom, a polgármesteri pozíció több lehetőséget hordoz a jövőben arra, hogy a városért tehessek. Sok területen sikerült előre lépnünk, de legalább ennyi teendő vár ránk a következő években. Épp ezért indítottam el a polgármesteri konzultáció sorozatot, hogy egy-egy terület szakembereivel számot vessünk az elvégzett feladatokról, és meghatározzuk a további teendőket. Nyíregyháza fantasztikusan teljesített az elmúlt években, magasan meghaladva az országos átlagot szinte minden mutatóban. Ma minden nyíregyházi polgár büszkén mondhatja el magáról, hogy mi hozzátettünk az ország teljesítményéhez és nem elvettünk a közös javakból. Ha a választók megtisztelnek bizalmukkal, kész vagyok polgármesterként ezt a munkát tovább folytatni – fogalmazott dr. Kovács Ferenc.

Folytatná az elkezdett munkát

– Egy éve nyílt titok, hogy 2014-ben polgármester-jelöltként szeretnék indulni az önkormányzati választáson, s ha a lakosság újra megtisztel a bizalmával, akkor folytatnám azt a munkát, amit jó pár éve elkezdtem – mondta Lipők SándorKemecse jelenlegi polgármestere, aki a Fidesz-KDNP színeiben országgyűlési képviselő is.

Lipők Sándor
– Vannak ugyanis még olyan folyamatban lévő ügyek, amiket szeretnék végigvinni, illetve befejezni. Ráadásul ezek nagyszabású projektek, amelyek sok előkészítést igényeltek, illetve igényelnek. A bölcsőde építése már javában tart, a terveink szerint jövőre lesz az átadása. Régi álma és vágya a település lakosságának, de az önkormányzatnak is, hogy legyen Kemecsének egy új főtere egy új városházával. Ez egy több lépcsőből álló jelentős beruházás lenne, amelyhez sok forrás is kell. A járási hivatal melletti ingatlan már önkormányzati tulajdonban van, a rajta lévő épületeket lebontottuk, a területet előkészítettük a beruházásra. Az első projektben 300 millió forint értékben megépülne az új városháza, valamint elkészülne a főtér néhány eleme is. Van tehát bőven tennivaló a városban, s ha a választópolgárok is úgy akarják 2014-ben, továbbra is polgármesterként folytatnám Kemecse fejlesztését.

Hatékonyabb képviselet

– Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a Fidesz választmánya bizalmat szavazott nekem, és engem jelölt a szabolcsi 6-os választókerületben országgyűlési képviselőjelöltnek – mondta el érdeklődésünkre dr. Simon Miklós, Nyírbogát polgármestere, a Nyírbátor és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulás elnöke.

dr. Simon Miklós

– Úgy vélem, a parlamentben sokkal hatékonyabban és erőteljesebben képviselhetem, segíthetem majd a térség, a kistérség és a bogátiak érdekeit, törekvéseit.
A község és kistérség lakói tehát nem veszítenek el, éppen ellenkezőleg: honatyaként – a Fidesz-KDNP soraiban – még inkább számíthatnak majd rám, aki – csakúgy, mint a polgármesteri tisztséget – a parlamenti képviselői megbízatásomat is szolgálatnak tekintem – mondta dr. Simon Miklós.

Többet tehet a városért

 

dr. Tilki Attila

– Bár nagyon szeretek polgármester lenni és a Fehérgyarmaton élők érdekeit szolgálni, úgy gondolom, többet tehetek a településért és a lakosaiért, ha képviselő-jelöltként folytatom tovább a munkámat – mondta el lapunk kérdésére szűkszavúan dr. Tilki Attila, Fehérgyarmat polgármestere.
hirdetés