HAON Sziréna

2012.02.11. 20:09

Krumplistésztát vitt ebédre a DECOM Debrecenben

Debrecen - Négyszáz adag meleg ételt (krumplis tésztát), teát, szörpöt, csokoládét osztott szét rászoruló családoknak a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM) szombat délben Pacon az ottani családsegítő központban.

Debrecen - Négyszáz adag meleg ételt (krumplis tésztát), teát, szörpöt, csokoládét osztott szét rászoruló családoknak a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM) szombat délben Pacon az ottani családsegítő központban.A karitatív csoport tagjai emellett általános egészségügyi szűréseket is végeztek. Az ennivaló, illetve az ebéd elkészítése a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és a Barabás Étteremnek köszönhető. Dr. Késmárky András elmondta: minden hónap második szombatján más-más helyszíneken kívánnak meleg ételt osztani, olyan területeken, ahol sok a szegényebb család.

A DEKOM – amely itthon időről-időre szerepet vállal több gyermekotthon orvosi felügyeletében, segélyeket oszt, egészségügyi szűrővizsgálatokat végez a Debrecen környéki tanyákon, s az orvostanhallgatók speciális képzését is ellátja – ezzel új feladatba kezdett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!