Elégedettek a Liverpool BL-riválisai

Mbappé (jobbra) gyakran állította nehéz feladat elé a védőket
Mbappé (jobbra) gyakran állította nehéz feladat elé a védőket - © Fotó: AFP
Liverpool – A Napolinak és a PSG-nek is jól jött az angolok botlása.

A párizsi döntetlen után Nápolyban is egy-egy pontot szerzett összecsapásukon a Napoli és a PSG, így egyik csapat sem tudta kihasználni, hogy a Bajnokok Ligája C csoportjában nagy meglepetésre kikapott a Crvena zvezda otthonában a Liverpool szerdán.

„Mindig nagyszerű érzés ilyen közönség előtt szerepelni, erre a szenvedélyre van szükségünk ahhoz, hogy átlépjük a korlátainkon. Hatalmas motiváció ez a számunkra – mondott köszönetet sokadszor is a csodás nápolyi közönségnek a hazai mester, Carlo Ancelotti. „Nagyon boldog vagyok, mert Európa legjobb csapatai előtt állunk a csoportunkban. Ennél már nem is lehet kiegyensúlyozottabb egy csoport…”

Nagyszerűen játszottunk. Boldog vagyok, az eredmény jogos, mert a második félidőben problémáink akadtak”

– mondta a PSG olasz kapusa, Gianluigi Buffon. „A legvégéig harcoltunk a győzelemért, szükségünk van az ilyen mérkőzésekre. A meg nem adott büntető? Nagyon várjuk már a BL-ben a videobírót… A videóval ki van zárva a tévedés. A Crvena zvezda nagyszerű eredményt ért el, amellyel mi és a Napoli is jól jártunk, fontos, hogy mi ne kapjunk majd ki Belgrádban az utolsó mérkőzésünkön. Bízom a továbbjutásban, láttam ma is, hogy tovább javult a teljesítményünk, és ez nagyon fontos üzenet a számunkra.”

Az olasz kapus hozzátette még, hogy hosszú karrierje során ő is csak kétszer tudott nyerni ebben a stadionban.

Megszenvedtek

„Teljesen normális, hogy megszenvedtük a második félidőt, figyelembe véve, hogy nyerésre álltunk, és az ellenfél nagy kockázatot vállalt, de teljesen beszorított minket a kapunk elé. A szünet után azért sokkal bátrabban is támadhattunk volna, ám ennek ellenére pozitívan értékelem a csapatom szempontjából ezt a mérkőzést, ha másért nem, az első játékrész miatt. Meg kell mutatnunk, hogy készen állunk az ilyen rangadók megnyerésére is” – fogalmazott a vendégmester, Thomas Tuchel.

HBN


BL-csoportkör, 4. forduló

A csoport

  • Atlético Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 2–0
  • Monaco (francia)–FC Bruges (belga) 0–4

B csoport

  • Inter (olasz)–Barcelona (spanyol) 1–1
  • Tottenham Hotspur (angol)–PSV (holland) 2–1

C csoport

  • Napoli (olasz)–PSG (francia) 1–1
  • Crvena zvezda (szerb)–Liverpool (angol) 2–0

D csoport

  • Porto (portugál)–Lok. Moszkva (orosz) 4–1
  • Schalke (német)–Galatasaray (török) 2–0További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés