Mátészalka

2019.10.26. 14:02

Májusban újra találkoznak

Befejeződtek Mátészalkán a fatimai engesztelő imaestek a napokban.

A városban 1994-ben kezdődtek el a ráckerti templomban az engesztelő imaalkalmak Miklós Dezső akkori plébános kezdeményezésére. Huszonöt esztendeje minden év május 13-án a mindenkori megyés püspök nyitja meg az imasorozatot, és 6 hónapon át, minden hónap 13-án összejönnek a hívek nemcsak a városból, de a környező, sőt még a távolabbi településekről is. Alkalmanként félezer, de van, hogy ezer hívet is idevonz az esemény hónapról hónapra.

Az utolsó lelki alkalom szónoka Felföldi László, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános püspöki helynöke, a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház plébánosa volt. Prédikációjában kiemelte a szeretetet, a hitet és az életet, mivel életünk értelme, mindennek a forrása a szeretet. A szentmise gyertyás körmenettel fejeződött be, a résztvevők pedig abban a reményben búcsúztak el egymástól, hogy májusban újra találkoznak – tájékoztatta lapunkat Némethné Csubák Éva.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában