Élesben is ugyanígy mentenének életeket

Élesben is ugyanígy mentenének életeket
Nyírbogdány – Szituációs gyakorlatot szervezett a nyírbogdányi idősek otthonában a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csütörtökön. Az állomány tagjai előbb megismerték a bentlakásos intézmény sajátosságait, megtekintették a közművek kizárásának helyeit, az ott tárolt anyagokat és a mozgásukban korlátozottak elhelyezésére szolgáló helyiségeket.

Ezután a tűzoltásra épülő feladatokat hajtották végre az egyenruhások. A feltételezés szerint az emeletes épület első szintjén lévő egyik szobában keletkezett tűz, egy ott tartózkodót kellett kimenteniük a tűzoltóknak. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók életmentési és tűzoltási csoportot alakítottak, az épület két oldaláról közelítették meg a helyiséget teljes légzésvédelemben és több oltósugarat szerelve.

A gyakorlat végrehajtását a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, tűzoltósági felügyelője, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnok-helyettese ellenőrizte, majd Jánvári Béla tűzoltó főhadnagy, szolgálatparancsnok értékelte a beavatkozó állományt.

A gyakorlatot követően Jánvári főhadnagy az intézmény nappali ellátottainak és a bentlakóinak tűzmegelőzési előadás keretében hívta fel a figyelmet a veszélyekre, így a dohányzással kapcsolatos, a tüzelő-fűtő berendezésekhez köthető és elektromos meghibásodások következtében kialakuló tűzesetekről és azok megelőzéséről beszélt, valamint a beépíthető tűzjelző és füstérzékelő, valamint a kézi tűzoltó készülékek használatát ismertette.

– KM –
hirdetés