Életet jósolt a Marson az ukrán mormota

Életet jósolt a Marson az ukrán mormota
Ukrajna – A tavasz beköszöntének időpontján kívül a gondozók egyúttal azt is megkérdezték III. Tyimkától, hogy találnak-e az emberek életet a Marson.

A III. Tyimka névre hallgató mormota ketrece előtt minden évben több százan gyűlnek össze február első napjaiban a Harkiv megyei Hajdar városka állatkertjében. A nagyközönség arra kíváncsi, hogy a téli álmából ébredő, és ilyenkor támadt sikeres jóslatairól közismert rágcsáló milyen előrejelzéssel áll elő az aktuális évre.

A sokadalmat ezúttal az sem zavarta, hogy Tyimka az idei meleg télvíz idejére nem szenderedett álomba. A kialvatlan mormota ennek ellenére ezúttal is belement a játékba, és az elébe kínált (l)ehetőségek közül a hatos számú tálkát választotta. Ez azt jelenti, hogy a tavasz pontosan 6 hét múlva fog beköszönteni az idén.

A hajdari állatkertben az is bevett szokás, hogy a kikelet eljövetelén túl egy másik témában is kikérik a mormota véleményét.

– A napokban indul a Marsra a Falcon új rakétája. Mivel trendik akartunk lenni, azt kérdeztük meg Tyimkától, hogy vajon találnak-e életet a bolygón – mondta Ljudmila Dola, a Harkivi Sajtóklub szóvivője.

Az elébe tett két alma közül a mormota azt választotta, amely az „igen” feliratot rejtette.

III. Tyimka az előző években már több ízben is sikerrel eltalálta a jövőt. Két éve a dollár nyári árfolyamát jósolta meg, tavaly pedig az ukrán vízummenteséget jelezte előre. A hajdari mormota immár legendává vált, melynek elismeréséül nemrég egy emberi nagyságú szobrot is kapott – írja az Unian.

– Palkó István –

Címkék: , , ,hirdetés