Életfát ültettek el a családokért, a jövőért Baktalórántházán

Életfát ültettek el a családokért, a jövőért Baktalórántházán
Baktalórántháza – A fiatalok és a gyermekek voltak a főszereplői annak az eseménynek, amelyet a napokban Gyümölcs­oltó Boldogasszony ünnepén, Jézus fogantatásának napján Baktalórántházán, a város szívében, a kastélymúzeum kertjében rendeztek a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) szervezésében.


Az „életfa” elültetésén részt vettek a város alapfokú és középfokú oktatási intézményeinek diákjai, valamint a Zengő Erdő Óvoda apróságai.

A fiatalok kezdték a fa ültetését, majd utánuk Nagy Lajos polgármester és a KÉSZ képviselője fejezte be az ültetést a nemzeti színű szalagok felkötésével. A köszöntő gondolatok után Veres Andrásné szavalta el Ratkó József Halott halottaim című versének részletét, megemlékezvén a több millió abortuszáldozatról, a meg nem született magzatgyermekekről, akiknek napját 1993 óta ugyanezen a napon tartják. Újvári Sándorné tolmácsolásában ima és fohász hangzott el Magyarországért, Mária országáért, a családokért, a születendő gyermekekért, az ifjúságért, jövőnk zálogáért, hogy minél több gyermek születhessen hazánkban.

A történelmi egyházak részéről Hasulyó János római katolikus kanonok és Miló Miklós parochus–esperes megáldotta az elültetett Életfát. A nemes tölgyet a Nyírerdő Zrt. Baktalórántházi Erdészetének igazgatója, Bíró Imre bocsátotta a KÉSZ rendelkezésére, amiért ezúton is köszönetünket fejezzük ki. Az események tovább folytatódtak a római katolikus templomban, ahol az ünnepi szentmisén égő gyertya mellett lelki adoptálásra tettek fogadalmat a keresztény asszonyok: tizenhat éve vállalják, hogy 9 hónapon át mindennap imádkoznak egy megfogant gyermek megszületéséért.

– Némethné Csubák Éva –
hirdetés