Életfogytiglanit kapott egy orosz családirtó

Oleg Belov - a kiirtott családja körében
Oleg Belov - a kiirtott családja körében - © Forrás: vesti.ru
Nyizsnyij Novgorod – Hátralévő életét börtönben tölti majd az a Nyizsnyij Novgorod-i férfi, aki feleségének magzatával, saját gyermekeivel és édesanyjával együtt nyolc emberrel végzett egyetlen nap alatt.

A labilis természetű férfi kezdetben példás családapaként viselkedett. Feleségével hat gyermeket neveltek, az asszony épp a hetediket várta, amikor konfliktus támadt közöttük. A magából kikelt férj egy konyhakéssel leszúrta várandós feleségét. A véres eseménynek szemtanúi voltak a gyermekek, ezért Oleg Belov rájuk is kimondta a halálos ítéletet.

A tetemeket azután feldarabolta, és a testrészeket a városon kívül elásta. Ezután eszébe jutott, hogy a vidéki édesanyjának feltűnhet a család eltűnése. Ezért vonatra ült, és még aznap vele is végzett. Elfogásakor egy illegálisan tartott pisztolyból tüzet nyitott a rendőrökre, és csak akkor adta meg magát amikor hasba lőtték.

Oleg Belov a minap tett beismerő vallomást a bíróság előtt . Úgy mesélte el a történteket, mintha a világ legtermészetesebb dolgairól beszélne. Az elmeszakértői vizsgálat ugyan pszichikai leépülést diagnosztizált nála, de azt is megállapították, hogy a vádlott nem beszámíthatatlan. A bíróság bűnösnek mondta ki, és életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte – adta hírül a Kárpáti Igaz Szó.

– Palkó István –

Forrás: http://kiszo.hhrf.org/?module=news&target=get&id=27411
hirdetés