Életmentő ismeretekre oktatják a tanulókat

A tiszadobi általános iskola évek óta nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód és az életmentési alapismeretek népszerűsítésére
A tiszadobi általános iskola évek óta nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód és az életmentési alapismeretek népszerűsítésére - © Fotó: iskola
Tiszadob – Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet kapott a Széchenyi-iskola.

A korábbi évekhez hasonlóan, az idén is egészségnapot szervez a Tiszadobi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Károlyi Mihály utca 7. szám alatt. Április 21-én, szombaton 8.30 és 13 óra között a felnőttek – jó példával elöl járva – vért adhatnak, de vércukor-, vérnyomás-, testtömeg index mérésre is jelentkezhetnek az egészségügyi szakdolgozóknál.

Bemutató, majd gyakorlás

– Minden korosztály számára érdekes és hasznos lehet az újraélesztési bemutató, a tanulók elsősegélynyújtó fogásokat gyakorolhatnak. Az egészségnapon bemutatkozik egy vadász-, illetve egy horgásztársaság, a programok között ételkóstoló, zumbázás is szerepel – ismertette Vitányi György igazgató, rámutatva: a rendezvény célja ezúttal is az egészséges életmódra nevelés, az elsősegély-nyújtási ismeretek bővítése, az életmentő mozdulatok gyakorlása, az egészséges táplálkozásra nevelés és az egészségmegőrzés.

Tehetségpont lett az iskola

Az intézményvezető büszkén újságolta el: nemrégiben Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet kapott a Széchenyi-iskola; a Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója, Román Margit levélben gratulált a három évre szóló rangos minősítést megelőző kitartó tantestületi munkáért, a tehetségfejlesztés érdekében végzett elkötelezett tevékenységért.

PI
hirdetés