Életmentőket ünnepeltek a főiskolán

Életmentőket ünnepeltek a főiskolán
Életmentőket ünnepeltek a főiskolán
Nyíregyháza – Hasznos, de kikapcsolódásra is alkalmas hetet töltenek Nyíregyházán az önkéntes segítők.

A szenvedélybetegségek körében az alkoholfüggők száma a legnagyobb Magyarországon. Sokan nem merik bevallani és felvállalni, hogy segítségre van szükségük még akkor sem, amikor már az egészségük, családjuk, munkahelyük és az egzisztenciájuk is veszélyben van.

Az egészségügy teszi a dolgát, ám a közösségi rehabilitáció nem állami feladat. A gyógyulni vágyókat megszólító, talpra állító, absztinenseket megerősítő civil szervezetek, klubközösségek önmagukban erőtlenek, de összefogással, támogatással csodákra képesek!
Többek között ez is elhangzott vasárnap délután a Nyíregyházi Főiskolán július 12–17. között zajló XXV. AE Klubok Országos Találkozójának megnyitóján. A Norvég Civil Támogatási Alap segítségével szervezett jubileumi rendezvényen dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere nyújtotta át a legkiválóbb életmentőknek járó Dr. Arató Emil emlékérmeket.

– Hétfőtől csütörtökig fél kilenctől minden érdeklődő számára nyitott előadásokat hallhatunk majd a szenvedélybetegségek egészség- és családromboló hatásáról, a helyes önkép, az ae klubok és a hálózatépítés fontosságáról. Az idei találkozó nem titkolt küldetése az is, hogy az elhunyt „harcostársak” helyébe minél több új aktivistát állítsunk – nyilatkozta Gyarmati Norbert programkoordinátor.

KM-PI
hirdetés