Életre kel a Hatzel tér

Akt.:
A pénteki sajtótájékoztató résztvevői (balról). Helebrandt Máté, Zajácz Tamás, a 100 Éves Patika tualjdonosa, Rákóczi Ildikó és Csikós Péter
A pénteki sajtótájékoztató résztvevői (balról). Helebrandt Máté, Zajácz Tamás, a 100 Éves Patika tualjdonosa, Rákóczi Ildikó és Csikós Péter - © Fotó: a szerző
Nyíregyháza – A rendezvény nevében sportos, ám nem egy „szimpla” esemény, attól jóval fontosabb és előre mutatóbb. Minden szeptember utolsó szombatját célozta meg a nyíregyházi 100 Éves Patika, hogy felhívja a figyelmet a mozgásra, az egészség megőrzésére. A tavalyi, hagyományteremtő, első Egészséges Lendület családi futó- és gyaloglónap idei folytatása szeptember harmincadikán lesz a Hatzel téren.

Saját magunk tehetünk érte

– Mindenki saját maga tehet legtöbbet az egészségéért – hangsúlyozta köszöntőjében Csikós Péter, a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetője. Ehhez ad majd segítséget a sportos, vagy inkább egészségmegőrző jövő szombat. A szépkorúak számára a gyaloglás a mozgásforma, a patika elől kell átsétálniuk az alapellátáshoz (Szent István utca, régi kis esztéká). Itt szűrésekre lesz lehetőség, ajándékot is kapnak a résztvevők, majd összesen mintegy 2200 lépést megtéve visszagyalogolhatnak a gyógyszertárhoz.

– Életre kel a Hatzel tér! – summázta a nap lényegét Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő, a szociális, egészségügyi és ifjúsági bizottság elnöke, hangsúlyozva: aki elmegy az eseményre jövő szombaton, egy lépést tesz az egészsége megőrzése felé.

A téren szűrőbusz várja majd az érdeklődőket, ingyenes egészségi állapotfelmérésre lesz majd lehetőség.

– Nagy örömömre szolgált, hogy tavaly is itt lehettem. Megtiszteltetés, hogy én lehetek az arca egy ilyen fontos és sportos rendezvénynek – jegyezte meg Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum világbajnoki hatodik gyaloglója.

Ami a sportos részt illeti, több kategóriában rendeznek majd tér körüli futóversenyt. A táv nem hosszú, négyszáz méter. Idén külön startoltatják majd a gyengébbik nemet, s lesz családi megmérettetés is. Valamennyi célba érkező ajándékot kap, a gyerekeket a futás mellett számos szórakoztató program (ugrálóvár, lufitekerő bohóc, arcfestés) is várja.

Szűrések

100 Éves Patika. Helyszín: Nyíregyháza, Hatzel tér 1. Időtartam: 9-órától 14-óráig. Csontsűrűség vizsgálat.

Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság. Helyszín: Nyíregyháza, Szent István út 14. Időtartam: 9-órától 14-óráig. Célcsoport: szép korúak (60+). Általános egészségi állapotfelmérés, vércukor, vérnyomás, testzsír meghatározás, tüdő állapot felmérés.

Szűrőbusz – Generali az Egészségért Alapítvány. Helyszín: Nyíregyháza, Hatzel tér. Időtartam: 10-órától 15-óráig. Szemészet, bőrgyógyászat, vércukorszint-mérés, vérnyomás mérés, koleszterinszint-mérés, testzsír százalék meghatározás, tanácsadás.

KM-MLSporthírek


hirdetés