Életre szóló élményekkel tértek haza

A Hargita kaptatóit megmászva csodálatos panoráma tárult eléjük
A Hargita kaptatóit megmászva csodálatos panoráma tárult eléjük - © Fotó: Magánarchívum
Mátészalka – Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc utolsó helyszínén is jártak.

Határtalan öröm­mel tölthettek el a közelmúltban öt napot a Mátészalkai Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziumának tanulói Erdélyben a Határtalanul! elnevezésű pályázati programnak köszönhetően. Utazásukat a Szentegyházi Gábor Áron Szakközépiskola-Líceum koordinálta.

Soha nem jártak külföldön

A 10. osztályosok közül többen még soha nem jártak külföldön, ezért nagy izgalommal várták a kirándulást, aminek a végén szinte egy emberként állapíthatták meg, hogy életre szóló élményekkel lettek gazdagabbak.

– Olyan helyekre juthattunk el, amiket csak a magyar- és történelemkönyvekből ismerhettük. Kolozsváron Hunyadi Mátyás szobra kápráztatott el, láthattuk Ady kedves városát, Zilahot, gyönyörködhettünk Korond híres kézműves alkotásaiban – mesélt az átélt élményekről Szabó Adrien.

– Lenyűgözött bennünket a Kárpátok vonulata, félelmetes látványt nyújtottak a Békás-szoros meredek sziklái, és a Gyilkos-tóból „kikandikáló” többméteres óriási fenyők csúcsai, de megmászhattuk a Kis-Somlyó-hegyet és a székelyek legmagasabb szent hegyét, a Madarasi Hargitát – tette hozzá. Ott elénekelték a magyar és székely himnuszt, és megkoszorúzták az iskolájuk által korábban felállított kopjafákat.

KM
hirdetés