szon-sportoldal

2016.08.01. 11:37

Kisvárda Master Good - Színtelen-szagtalan, de azért győzelem

Kisvárda - Fiesztahangulatot nem váltott ki az NB II-es kisvárdaiak futballistákból a Budaörs otthonában aratott siker, de az erények is megmutatkoztak.

Kisvárda - Fiesztahangulatot nem váltott ki az NB II-es kisvárdaiak futballistákból a Budaörs otthonában aratott siker, de az erények is megmutatkoztak.

Hihetnénk, győztes idegenbeli rajt után majd szétfeszíti az öröm a csapatot és a trénerét is. Ehelyett az NB II nyitányán, a Budaörs csákvári otthonában aratott 2–0-s kisvárdai győzelmet követőn csendes beletörődés volt a vendégreakció. Az előzmények, a meccsen tapasztalt körülmények és a mutatott játék sem adott okot a fiesztahangulatra.

– A heti edzésmunka alapján nagyobbnak kellett volna lennie a két csapat közötti különbségnek, de a szombaton történtek letaglózták a csapatot – mondta Révész Attila szakmai igazgató. – Délczeg Gergely súlyos sérülése és Oláh Gergő apukájának halálhíre is sokkolta a társaságot, és már a bemelegítésnél látszott, hogy nem koncentráltak a játékosok. Már akkor tudtam, itt szimplán a győzelem lehet a cél, a mutatott teljesítmény nem számít. Az is igaz, hogy ennyire színtelen-szagtalan meccset tavaly egyet sem játszottunk, a hangulattalanság, a nagy hőség is rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Így aztán a televízió nyilvánossága előtt mutatott játékunkra nem lehetünk büszkék, de egyfajta erényt jelent, hogy ilyen körülmények közepette és halványabb játék mellett sem adtunk esélyt az ellenfélnek, és magabiztosan nyertünk. Azért azt látni lehetett, hogy nem az alsóházban lesz a helyünk, de a vasárnapi, Soroksár elleni meccsen jobb teljesítményre lesz szükségünk.

És bár bajnoki meccsről volt szó, a második félidőben kísérletezgetésre is futotta a várdaiak erejéből, Tihanyi Olivér, Fodor Ferenc és Miroszlav Grumics bevetésével olyan játékosok léptek pályára, akiknek a kisvárdai múltja csak napokban mérhető.

– Játszottunk három fiatallal, illetve Délczeg Gergely kiesése miatt támadásban és védekezésben is szükség van új emberekre, hiszen az ő fejjátéka hiányozni fog – így Révész Attila. – Ezért vetettük be az amúgy védő Fodor Ferencet a középpályán, és Grumicsnak is mielőbb be kell illeszkednie a támadószekcióba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!