Elfogadta a rendőrség beszámolóját a nyíregyházi önkormányzat

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a nyíregyházi önkormányzat
Elfogadta a rendőrség beszámolóját a nyíregyházi önkormányzat - © Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A városi közgyűlés egyhangú szavazással fogadta el a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetőjének 2015. évi beszámolóját.


Dr. Illés László r. alezredes, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője 2016. március 31-én tájékoztatta a Megyei Jogú Város Közgyűlését a kapitányság 2015. évben végzett tevékenységéről, a közbiztonság erősítését célzó intézkedéseiről, valamint a megyeszékhely közbiztonsági és bűnügyi helyzetéről. Az ülésen részt vett Farkas József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány.

Dr. Illés László r. alezredes kiemelte, hogy a kapitányság teljes illetékességi területén -azon belül is a fokozott figyelemmel kezelt megyeszékhelyen- a megerősített közterületi jelenlét, a gyors rendőri reagálás és az eredményes felderítés hatására évek óta csökken a bűncselekmények száma.

A képviselők méltatták a kapitányság éves tevékenységét, és köszönetüket fejezték ki az állománynak. Elhangzott, hogy 2015-ben a közgyűlés Nyíregyháza városért – Bencs Kálmán Díj emlékérmet adományozott a városi rendőrkapitányság részére; valamint a belügyminisztérium által 2015-ben elvégzett felmérésen a nyíregyházi önkormányzat ötös skálán 4,75-re értékelte a város rendőreinek munkáját.

A kapitányságvezető beszámolóját a közgyűlés 22 igen szavazattal, ellenszavazat vagy tartózkodás nélkül fogadta el.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés