Elfogadták a rendőrség beszámolóját

Elfogadták a rendőrség beszámolóját
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A közgyűlés egyhangú szavazással fogadta el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének 2015. évi beszámolóját.


Farkas József r. dandártábornok 2016. április 28-án tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlést a rendőr-főkapitányság 2015. évben végzett tevékenységéről, a közbiztonság erősítését célzó intézkedéseiről, valamint a megye közbiztonsági és bűnügyi helyzetéről. Az ülésen részt vett dr. Takács Tibor r. vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Farkas tábornok beszámolójában kiemelte, hogy a lakosság biztonságérzetére leginkább kiható bűncselekmények tekintetében évek óta csökkenő tendencia figyelhető meg a megyében; nyomozáseredményesség és kármegtérülés terén pedig a főkapitányság 2015-ben országosan a legeredményesebb volt. A megye önkormányzatai egy tavalyi felmérés során a településeken végzett rendőri tevékenységet ötös skálán 4,32-re pontozták.

(A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. évi tevékenységéről és adatairól itt olvashat bővebben.)
A képviselők a közbiztonság érdekében végzett tevékenységért köszönetüket fejezték ki a megye rendőri állományának. A rendőrfőkapitány beszámolóját a közgyűlés 21 igennel, ellenszavazat vagy tartózkodás nélkül fogadta el.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés