Elfogták a Szegfű utcai késelőt

Akt.:
Elfogták a Szegfű utcai késelőt
© Fotók: KM / Blikk
Nyíregyháza – A negyvenkét éves mátészalkai férfit egy nap alatt azonosították és letartóztatták a rendőrök.


Ahogy arról már beszámoltunk, csütörtök délután egy férfi késsel támadt egy Szegfű utcai üzlet alkalmazottjára. A nőt súlyos hasi és combsérülésekkel szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték.

– A megyei rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központjába 15 óra 44 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy egy nyíregyházi üzlet női alkalmazottját egy ismeretlen férfi megszúrta. A rendelkezésre álló adatok szerint az eddig ismeretlen személyazonosságú férfi feltehetőleg egy késsel sebesítette meg a sértettet, akinek az orvosi ellátása jelenleg is folyamatban van. Az elkövetőt cselekménye közben megzavarták, így elmenekült a helyszínről. A rendőrök haladéktalanul megkezdték az elkövető felkutatását. Egy napon belül azonosították és pénteken otthonában elfogták a feltételezett tettest, egy 42 éves mátészalkai férfit – tájékoztatta lapunkat dr. Fedor Rita szóvivő.

Péntek délelőtt, a 10 órai nyitás előtt néhány perccel többen várakoztak a női ruházati bolt előtt. A sötét kirakatot nézegettek, dicsérték a karácsonyi hangulatot árasztó díszeket, az ízléses kis fenyőt. Közelebb lépve azonban ők is észrevették a sáros lábnyomokat és a több doboz gumikesztyűt, amit egy, az ablak elé tolt széken felejtett valaki. Kérdésünkre, hogy tudják-e, mi történt itt néhány órával korábban, tagadóan rázták a fejüket.

– Hajnalban, olyan egy körül mentek el a rendőrök, de korán reggel még néhányan visszajöttek és körbejárták az épületet. Valószínűleg kamerát kerestek – mondta el érdeklődésünkre a szomszéd ház egyik lakója.

– Amikor hazaértem a suliból, az üzlet körbe volt kerítve Police feliratú szalaggal és rengeteg rendőr dolgozott a környéken. A szüleim elmesélték, hogy egy járókelő hallotta a nő sikítozását. Beszaladt, hogy megnézze, mi a baj, akkor még ott volt a támadó, aki azonnal kimenekült a boltból, elrohant Örökösföld felé. A férfi hívta a rendőrséget. Apukám akkor jött haza, amikor a mentők éppen ellátták az eladót. Azt mondta, minden csupa vér volt, de a nő magánál volt, a földön ült. Később egy ismerősükön keresztül telefonon érdeklődtek az állapotáról, elvileg a történtekhez képest jól van – árulta el a névtelenséget kérő lány, s hozzátette: megdöbbentő, hogy fényes nappal megtámadnak valakit a város egyik legforgalmasabb részén.

– Eddig azt gondoltam, hogy ez egy biztonságos környék. Lehet, hogy sokan megfordulnak erre a pláza miatt, mégsem éreztem úgy soha, hogy a hátam mögé kell néznem, ha kilépek az utcára. Úgy tűnik, tévedtem…

– Hivatalosan nyitva voltunk, de nem fogadtunk ügyfeleket csütörtökön. A kollégáim az üzlet hátsó részében dolgoztak, csak akkor látták, hogy ellepték a környéket a rendőrök, amikor egyikük előrement a kiszolgáló térbe valamiért – mondta el kérdésünkre egy, a Szegfű utcai üzletsoron dolgozó férfi, aki úgy tudja, a támadó semmit nem vitt el, a kassza is érintetlen volt.

– Ahogy elterjedt a híre a késelésnek, azonnal hívtak az ismerőseim, barátaim, azt szerették volna tudni, hogy mi történt. Nekik sem tudtam semmit mondani az esetről, de nem is tehettem volna. Azon gondolkodunk, hogy ez a támadás közvetlenül a hölgy ellen irányult vagy találomra választotta ki a férfi, és bepróbálkozott, de balul sült el a dolog. Nekünk is van női munkatársunk, félünk, hogy nincs biztonságban egyedül a boltban még úgy sem, hogy a belső terek be vannak kamerázva és beszereltettük a pánikgombot is. Nehezen térünk napirendre az ügy felett, hihetetlen az egész…

CsA


Rendőrök lepték el a támadás helyszínét
Nyíregyháza - Információink szerint megvagdosott és megszurkált egy férfi egy bolti alkalmazottat Nyíregyházán a Szegfű utcában. A bántalmazott nő súlyos életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Egyelőre nem lehet tudni, ki volt a tettes és mi volt az indítéka. A bolt tulajdonosa sem nyilatkoz...
hirdetés