Elfogytak a gömbök, feljutott a Sényő!

Az Amatőr-kupa győzelem és a bajnoki cím után a feljutását is megünnepelheti a sényői csapat
Az Amatőr-kupa győzelem és a bajnoki cím után a feljutását is megünnepelheti a sényői csapat - © Fotó: mlsz.hu
Sényő – A sorsolás kedvezett a szabolcsi bajnoknak, így osztályozó nélkül került újra az NB III-ba.

A pályán kiharcolt bajnoki cím (no meg az Amatőr-kupa-győzelem után) kedden délelőtt érte el a legfőbb célját a Sényő-Carnifex futballcsapata: az NB III-ba jutott!
Ehhez elvileg osztályozót kellett volna játszania, de a sorsolás kedvezett a szabolcsi bajnoknak, és a Méhkerékkel valamint a Taksonnyal együtt játék nélkül jutott a harmadosztályba. A Magyar Labdarúgó-szövetségben megtartott sorsolás előtt kiderült, hogy a húszból 17 jogosult csapat vállalná az indulást az NB III-ban, és játszik osztályozót, vagyis hét párosítást kisorsolták, három csapat pedig játék nélkül jutott fel – így kel(t) el a harmadosztályban kiadó tíz újonchely. A csapatok nevét tartalmazó gömbök pedig csak fogytak, meg fogytak, de a Sényőé nem akart előkerülni. És nem is került elő – ez pedig a lehető legjobb hír a kis településen.

– Erre a forgatókönyvre vágytunk, de nem bíztunk benne, mert az ilyen sorsolásokon nem szokott szerencsénk lenni – mondta Pehely Zoltán, Sényő polgármestere, a sportegyesület vezetőségi tagja, aki már akkor is a csapat mellett volt, amikor 1996-ban fájdalmas döntésként vissza kellett léptetni a bennmaradást amúgy kiharcoló akkori NB II-es legénységet. – Azért kellett izgulnunk, mert a Kecskemét vagy a Ménfőcsanak neve is elég sokára került elő, ezeket a csapatokat pedig mindenképpen el szerettük volna kerülni. Persze, hogy örülünk, de nyakunkba is szakadt a munka, hiszen máris üzentek az MLSZ-ből, hogy mi mindennek kell megfelelnünk. A legnagyobb feladatot az öltözőépület bővítése jelenti, két hónap alatt toldásként fel kell húznunk azokat a helyiségeket, amelyeket meghatároztak a számunkra.

Akkor ezek szerint a csapat kialakítása miatt nem is annyira fáj a fejük a sényőieknek? Marad-e Sándor Tamás az edző?

– Úgy gondolom, a csapatba megtaláljuk azt a néhány embert, akik erősítést jelenthetnek – felelte Pehely Zoltán. – Az is kijelenthető, hogy Sándor Tamás marad, mivel bejelentette, hogy nincs máshonnan ajánlata, jól érzi magát nálunk és mi is elégedettek vagyunk a munkájával.

Sényőn azért adnak arra, hogy az ilyen eseményeket kellőképpen megünnepeljék. Szóval, mikor is lesz a bizonyos NB III-as tagságot köszöntő disznóvágás?
– Már azt is szervezzük, jelen állás szerint pénteken tartjuk a záró összejövetelt – jelentette be Pehely Zoltán.

A Sényő biztossá vált feljutása a megyei I. osztály kieső helyeit is befolyásolja. A pályán elért eredmények és az alapján, hogy a Kisvárda második számú csapatot kíván indítani a megye egyben, jelen állás szerint a 14-16. helyezett, vagyis a Dombrád, a Rakamaz és a Kótaj búcsúzik. Ezt az írhatja át, ha valamelyik megye kettes bajnok nem vállalná a magasabb osztályt (erre nincs esély) vagy valamelyik jelenlegi megye egyes gárda visszalépne (erre már nagyobb). Mindez július 2-a, vagyis a nevezési határidő lejárta után derül ki.
hirdetés