Elhunyt ultistársaikra emlékeztek a versenyen

Kisvárda – A múlt hétvégén Kisvárdán rendezték meg azt a nagyszabású eseményt, amelynek résztvevői azokra az ultisokra emlékeztek, akik 12 évvel ezelőtt a szegedi országos elődöntőre utazva szenvedtek halálos balesetet.

Miután tavaly az utazók közül Szalai Antal is elhunyt, a rendezvény neve XII. Heuer–Nagy–Szalai emlékversenyre módosult.

A hagyományosan az újév első hétvégéjén rendezett versenyen ötven játékos küzdött a díszes vándorkupáért és a helyezésekért. A rendezvény vendége volt Muzslai Róbert, a Magyar Ultiszövetség elnöke is. A szervezők egyperces néma felállással, és gyertyás-zenés összeállítással adóztak a névadók mellett az idő közben elhunyt ultisok emléke előtt is, akik közül Stekli Gyula (Tiszabercel), Kovács Sándor (Debrecen) és Solti István (Soltvadkert–Budapest) magyar bajnokságot nyerve távoztak az élők sorából. A versenyen a rendező Kisvárdai Ulti Club mellett Sárospatak, Tiszabercel, Nyíregyháza, Budapest és Debrecen egyesületeinek ultisai képviseltették magukat.

A versenyzők 8 fordulóban, fordulónként 15 játékot játszva döntötték el a végső helyezések sorsát. A Nyíri Fészek Ulti Clubot képviselő Soós Bálint győzött, az ugyancsak megyeszékhelyen élő Oláh Csaba végzett a 2. helyen, a debreceni Nagy István lett a harmadik. A legjobb hazai játékos Dienes János a 4. helyet szerezte meg. A kupákat, okleveleket Nagyné Horváth Zsuzsa, Nagy László özvegye adta át – tájékoztatta lapunkat Mészáros Károly.
hirdetés