Elhúznák a csíkot a Csíkkel felálló csömöriek elől

Az előzmények ismeretében háromesélyes mérkőzés vár a fehérgyarmatiakra a férfi kézilabda másodosztályban.

Az a kérdés, hogy tíz, tizenöt vagy góllal nyernek-e a csömöriek ellen a Keleti csoport vasárnap 18 órakor kezdődő mérkőzésén. A vendégek ugyanis idegenben eddig az Ózdtól 18, a Kisköröstől 11, a Horttól pedig 15 találattal kaptak ki, s ha egy üzlet beindul…

– Nana! Nem szabad leírni a Csömört, óva intek bárkit is attól, hogy zsebben a két pont, és alig kell tenni érte valamit – nyomatékosította Falcsik Miklós, az FVSE-Fevill edzője. – Nemrég leigazolták ifjabbik Csík Jánost, és vele utóbb ikszeltek a kecskemétiekkel. Ráadásul mi bár nyertünk négy góllal a Magyar Kupában a tiszavasváriakkal szemben, elnézést kell kérnem a kitartó közönségünktől a második félidei megingásért. A 9 gólos vezetésünk után már csak minimális különbséggel vezettünk, de azért továbbjutottunk. Mos nem szabad lezserkedni, le kell vonnunk a kupameccs tanulságait.

Úgyszintén vasárnap, csak éppen 17 órától lép pályára a Tiszavasvári saját közönsége előtt az Orosháza ellen. Két élvonalat is megjárt együttes találkozik, ám az NB I-es időszak óta jelentősen átalakultak a játékoskeretek.

– Számunkra ismeretlen leendő ellenfelünk ereje. Minden hazai meccsünket hoznunk kell, ezúttal is a két pont megszerzése a cél. Nincs sérültünk, egészséges önbizalommal várják a játékosok az orosháziakat – közölte Halász László szakosztályvezető.

A nők mezőnyében negyedik helyezett mátészalkaiak tovább szaporíthatják pontjaik számát, hiszen a pont nélküli kispestiekhez látogatnak. Hétközben Derecskén tartalékos összetételben 11 góllal kaptak ki a Magyar Kupa-meccsen.

– Félek az ilyen mérkőzésektől, mint a kispesti, ugyanis tavaly a tabella végéhez tartozó csapatoktól sorra kikaptunk. Megpróbálom ráncba szedni az együttest, mert el akarunk érni valamit, akkor nincs mese, nyerni kell! – adta ki az ukázt Veress István, a Mátészalkai MTK edzője.

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés