Elhúzódott a megállapodás

Elhúzódott a megállapodás
Elhúzódott a megállapodás
Beszterec – A szolgáltató hivatalosan december másodikától végzi a szippantást a településen.

Hetek óta szünetel a szennyvíz-szippantás Beszterecen. „A szerződött szolgáltató már a telefont sem veszi fel. Az önkormányzat arra ösztönzi a lakókat, hogy saját maguk ürítsék a felgyülemlett szennyvizet. Ez az állapot tarthatatlan, véges a türelmünk” – írja elektronikus levelében egyik besztereci olvasónk.

Csak átmeneti állapot?

– Valóban volt egy átmeneti állapot, ami december másodikával véget ért – kezdi lapunk tájékoztatását Poór József. – Azt a szolgáltatót, aki évekig szippantotta a szennyvizet, integrálta a Nyírségvíz Zrt., az ott dolgozókkal egyetemben. Az új szolgáltatóval azonban elhúzódtak a tárgyalások, az együttműködésről szóló testületi döntés is csak nemrégiben született meg, a szerződést a napokban szentesítettük.

– Bízom benne, hogy e hó másodikával lezárul az a két hónapos időszak, amikor a régi szolgáltató már nem, a régi még nem végezte el a szennyvíz-szippantást – mondja a besztereci polgármester, majd elismeri: valóban volt egy-két olyan család, akik bár rendesen fizették a számlát, nem végeztek náluk szippantást, ami napi szinten jelentett számukra kellemetlenséget.

– Megértem a helyiek problémáját és azt, hogy véges a türelmük. Igyekeztünk minél gyorsabban tető alá hozni az egyezséget, jelentem, ez megszületett. Bízom abban, hogy ehhez hasonló gond nem lesz a későbbiekben – zárta Poór József.

Megkerestük az ügyben a Nyírségvíz Zrt.-t is, ahol megtudtuk: az önkormányzatok (Beszterec, Vasmegyer, Tiszarád) a szippantás elvégzésére csak novemberben jelölték ki a társaságot. „Ennek megfelelően a társaság 2013. december másodikával vette át ezt a területet és végzi a szennyvíz-szippantást a településeken” – áll a közleményben.

KM-TG
hirdetés