Elismerésben részesített záhonyi kollégisták

Katona Dávid Baracsi Endrével, a megyei közgyűlés alelnökével és Almásiné Forgács Éva nevelőtanárral
Katona Dávid Baracsi Endrével, a megyei közgyűlés alelnökével és Almásiné Forgács Éva nevelőtanárral - © Fotó: Tancsik Róbert
Záhony – A tanév utolsó heteiben három diák is rangos elismerésben részesült a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban.

A városjubileumi ünnepségen Katona Dávid 12. évfolyamon tanuló kollégista önkormányzati elismerést vehetett át. A Berkeszen, lakóotthonban élő 18 éves ifjú sokoldalú közösségi tevékenységével, szerteágazó vöröskeresztes munkájával, versenyeredményeivel érdemelte ki az elismerést. Dávid a vöröskeresztes bázisintézményben ifjúsági vezetőként szervezi a véradásokat, az adománygyűjtéseket, a külhoni magyar iskolák támogatását. Tagja a kollégium elsősegélynyújtó és a katasztrófavédelmi csapatának, amellyel évek óta sikeresen vesznek részt a felmenő rendszerű gyakorlati és az internetes versenyeken.

Fotó: Tancsik Róbert Fotó: Tancsik Róbert – Aros Gábor a vöröskeresztes vezetők körében ©

Az érettségit követően a tanévet OKJ-s diákként még kollégiumban kezdő, de időközben az Országos Mentőszolgálat hivatásos munkatársává vált, benki illetőségű Aros Gábor életmentő cselekedetéért korábban már Konrát Károly belügyi államtitkártól átvehette a Bátorságét Érdemjelet, júniusban pedig a Vöröskeresztes Világnap megyei rendezvényén Szarkáné Kövi Márta megyei igazgató nyújtotta át számára az Életmentő Érdemérmet.

A határvárosi diákotthon legkiválóbb elsős tanulójának minden tanév végén odaítélik a névadóról elnevezett Béres-díjat. Idén a demecseri Bökönyi Richárd lett a legeredményesebb kollégista. Kiemelkedő tanulmányi teljesítménye mellett csapatkapitánya volt a területi katasztrófavédelmi versenyen aranyérmet nyert négyesnek, mely a megyei fináléban is az előkelő 4. helyezést szerezte meg. Richárd tevékenyen részt vesz a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája címet viselő intézmény karitatív munkájában. Több alkalommal könyveket vitt a külhoni iskolások számára, cipősdoboz akciót szervezett és vöröskeresztes társaival havi rendszerességgel pénzadományt gyűjtött különféle jótékonysági célokra.

Fotó: Tancsik Róbert Fotó: Tancsik Róbert – A Béres-Díjas Bökönyi Richárd tanárai társaságában ©

A nevelési intézményben már a 2014-15. tanév második felében is féltucatnyi kollégista érdemelt ki különféle kitüntetést, melyet a kiemelkedő közösségi tevékenységük nyomán ítéltek oda a számukra.

– Tancsik Róbert –
hirdetés