Sport

2016.01.14. 08:38

NYKC - Elbúcsúztak két légióstól

Nyíregyháza - Mekaru Atshusi és Goran Andelics mellett Tóth Balázs is távozik.

Nyíregyháza - Mekaru Atshusi és Goran Andelics mellett Tóth Balázs is távozik.

Jó két hét szünet után elkezdték a felkészülést a Nyíregyházi KC második vonalbeli férfi kézilabdázói. A Keleti-csoport második helyén posztoló gárda tagjai az elmúlt héten napi két edzéssel, kondizással és futással hangolódtak a munkára, hiszen február ötödikén már bajnokit játszanak a Fradi vendégeként.

Technika és taktika

– Ezen a héten vegyes felkészüléssel folytatjuk, az idő rövidsége miatt már előtérbe kerülnek a technikai és taktikai gyakorlások is – kezdte olvasóink tájékoztatását Varga Zsolt, a Nyíregyházi KC szakmai igazgatója. – Összességében jó állapotban kezdték a srácok a munkát, a két hét pihenőre egyébként nagy szükség volt. Ez már a múlt, pénteken pedig már edzőmeccset is játszunk Nyírbátorban. A jövő hét végén részt veszünk az egri Dobó Kupán, ahol az NB I-es házigazda és a juniorválogatott mellett hat NB I. B-s csapat indul. A mi csoportunkban a Győr, a juniorválogatott és a Balassagyarmat lesz. A másik négyes tagjai: Vecsés, Ózd, Füzesabony, Eger. Sajnos a téli felkészülés rövidsége nem teszi lehetővé, hogy hazai vagy külföldi NB I-es csapatok ellen játszhassunk, pedig azok hasznosabbak lennének. Január végén még szeretnénk játszani egy meccset, a Szatmárnémeti vagy az Ózd lehet az ellenfél. Amennyiben sérülés nem jön közbe, ez megfelelő felkészülés lehet a bajnoki folytatásra.

A szakvezető azt is elárulta, hogy a keretben is változás lesz.

Nem váltották be a reményeket

– A két légióssal, Mekari Atshusival és Goran Andeliccsel szerződést bontottunk – folytatta lapunk tájékoztatását Varga Zsolt. – Mekarut tavaly nyáron úgy igazoltuk le, hogy nem volt kérője, és az NB I. alapszakaszának gólkirálya volt.

– Sem ő, sem Goran nem váltották be a reményeket, profiként sokkal többet kellett volna nyújtaniuk. Ráadásul a japán játékos hónapok alatt sem tudott beilleszkedni a közösségbe. Sajnos Tóth Balázs is távozik. Őt másfél éve igazoltuk, a Szeged neveltje, és családi okok miatt visszatér a Tisza-parti városba, a közeli Algyőben folytatja. Előrehaladott tárgyalást folytatunk egy megyei kötődésű balszélsővel, illetve irányító posztra is van kiszemeltünk – így Varga Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!