Nyíregyháza hírei

2012.12.01. 14:39

Olvasónk írja: A bankok is megérik a pénzüket

Nyíregyháza - Az UPC ügyfeleként teljes mértékig egyetértek Palicz István újságíró „Helyettünk döntenek” című jegyzetével (KM, 2012. november 23., 3. oldal). Egyúttal szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a kritikával illetett jelenség korántsem csak itt jellemző!

Nyíregyháza - Az UPC ügyfeleként teljes mértékig egyetértek Palicz István újságíró „Helyettünk döntenek” című jegyzetével (KM, 2012. november 23., 3. oldal). Egyúttal szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a kritikával illetett jelenség korántsem csak itt jellemző!Korábban a bankok úgy gondolták, ha változtatnak a kondícióikon, a vonatkozó rendelkezéseknek tökéletesen eleget tesznek, amennyiben az új feltételeiket kiakasztják hivatalos helyiségeik falára, aki pedig nem olvassa a kiakasztott tájékoztatást, magára vessen. „Megfeledkeztek” arról, hogy ügyfelek zöme például azért nyitott átutalási számlát, hogy ne kelljen havonta többször is felkeresni a pénzintézetet.

Nemrég a családtagjaim értesítéseket kaptak a velük kapcsolatban álló bankoktól, hogy a megváltoztatott feltételeket tartalmazó új szerződési feltételek megtekinthetők a bankfiókokban vagy az interneten. Ember legyen a talpán, aki elmegy a bankba, sorban áll, kikéri, majd végigolvassa a kiadványt, és megpróbálja kihámozni belőle, hogy mit változtattak meg az ő hátrányára. Nem hinném, hogy lenne erre vállalkozó, és a bankok ezzel pontosan tisztában is vannak. Ez is megérne egy cikket, de még inkább egy parlamenti interpellációt, ha már a PSZÁF szerint ez az eljárás elfogadható.

B. László, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!