“Elkezdődik a bajnokság, ami azért is jó, mert végre tudtunk kapura lövést és beadást gyakorolni”

Akt.:
“Elkezdődik a bajnokság, ami azért is jó, mert végre tudtunk kapura lövést és beadást gyakorolni”
© Illusztráció: KM-archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A csonka nyitány után ezúttal él a remény, hogy végre valóban kitör a futballtavasz.


A speciális tavaszi nyitány, amikor hétből alig három meccset tudtak lejátszani határozottan él a remény, hogy ezúttal minden másként lesz. Magyarul, végre valóban beindul a verkli, valamennyi megyei első osztályú futballcsapat felveszi a munkát. A nagyecsediek azért tutira mennek, akárcsak az elmúlt héten a Nyírgyulaj, ők is kibérelték a nyírbátori műfüves pályát. Na ja, nem árt az óvatosság. szatmári No meg kímélni a saját katlant, amíg lehet. De legalább az időjárás jelentés helyett a lényegre koncentrálhat mindenki. Az említett parti például vastagon szatmári rangadónak titulálható, nem mellékesen a tabellán második Ecseddel szemben mutatkozik be a szalkai kispadon Fogarasi Zoltán. Ez pedig emberes feladat. Miként Paulik István is szombaton vezeti másodszor harcba az Ibrányt: a télen kinevezett edző ősszel egyszer már beugrott az időközben Sepsiszentgyörgyre „igazolt” Nagy Sándor helyett, de most valóban élesben megy a játék. Különösen, hogy Baktalórántházán rendre megszenvednek a látogatók.

Nem különben rázós küldetés jutott Farkas Bélának, aki a vásárosnaményi kispadon próbál maradandót alkotni. Vagyis, kiküzdeni a megkapaszkodást a beregi együttest irányítva. Szó se róla, nemes vállalkozás, aminek első leckéje mindjárt komoly erőfeszítést igényel: az élmezőnybe masszívan beékelődött Nyírgyulaj ugyanis azon kevés legénységek egyike, amely pályára lépett a rajton, ráadásul elkalapálta a Baktát. A tuzséri korszakot lezáró Dancs Béla szíve is kalimpálhat: az ukrán fiatalokkal kiegészült Mándok ugyancsak frissen csatasorba állt trénere a Tiszavasváriban kincset érő pontszerzéssel indító Gyulaháza otthonában kezdi az idei hadjáratot. Az sem elhanyagolható tényező, hogy a felek egyaránt a veszélyzónában táboroznak, így nincs idő a csúcsra járatásra, azonmód bizonyítani kell!

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 17. forduló (kezdés: 14, ifi: 12)

Szombat

Nagyecsed (2.)–Mátészalkai MTK (12.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Elkezdődik a bajnokság, ami már csak azért is jó, mert végre tudtunk kapura lövést és beadást gyakorolni, erre ugyanis eddig nem igazán volt lehetőség… A szatmári rangadón nem lehet más célunk, mint pontokat gyűjteni.

Fogarasi Zoltán, mátészalkai edző: – Nagyon hosszúra sikerült a téli felkészülés, de úgy érzem, nagyon hasznosan töltöttük el ezt az időszakot. Már mindenki nagyon várja a közös bemutatkozást, éppen ezért látok némi izgalmat a játékosaimon, amit egészséges drukknak tudok be. Hét végi ellenfelünk közel dupla annyit szerzett góllal és pontszámmal rendelkezik, mint mi, így a mérkőzés esélyese, ugyanakkor jelen a helyzetünkben mindent meg kell tennünk azért, hogy „pontosan” zárjuk az első meccsünket.
(A mérkőzést Nyírbátorban rendezik)

Baktalórántháza (8.)–Ibrány (10.)

Illés László, baktalórántházi edző: – Ha a Nyírgyulaj elleni mérkőzésen látott produkció ezúttal fegyelmezettséggel és teljes koncentrációval párosul, akkor meggyőződésem, hogy otthon tartjuk a három pontot.

Paulik István, ibrányi edző: – Azért sem számítunk könnyű mérkőzésre mert ellenfelünk vereséggel kezdte a tavaszi szezont és biztosan meg akar majd felelni hazai pályán. Nekünk fegyelmezett és pontos játékra lesz szükségünk, valamint fontos lesz, hogy a külső körülmények kinek fognak kedvezni kedvezni.

Vásárosnamény (15.)–Nyírgyulaj (4.)

Farkas Béla, vásárosnaményi edző: – A jelenlegi helyzetünkben csak a győzelem elfogadható, másról ne is beszéljünk.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Jól sikerült rajt után nagyon nehéz mérkőzésre, „harapós” ellenfélre számítok, amely életéért küzd. Fegyelmezett játékkal pontokat szerezhetünk.

Vasárnap

Nagyhalász (7.)–Tiszavasvári (3.)

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – A felkészülésünk jól sikerült, ezért köszönettel tartozunk vezetőségnek, mert megteremtette a megfelelő feltételeket. Nem lesz egyszerű a nyitány: ősszel csúfos első félidő után próbáltunk talpra állni Vasváriban, de nem sikerült. Ezúttal másként lesz, ehhez a szurkolók támogatására is nagy szükségünk van.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Legfőbb dolgunk, kijavítani az elrontott múlt heti mérkőzést. Ismerve a nagyhalászi közeget, vezetőket, szurkolókat biztos nagy elvárásokat támasztottak az új játékos-edzővel és csapatával szemben, amely eredménykényszer alatt fog játszani az első hazai bajnokin. Azonban megígérhetem, hogy nem fogjuk azt a bizonyos terhet megkönnyíteni a számukra.

Fehérgyarmat (5.)–Cellspan-Balkány (1.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Jelen pillanatban a „Minden héten háború” című filmet éljük. Emberesebbnél emberesebb feladatok követik egymást, de be szeretnénk bizonyítani, elsősorban magunknak, szurkolótáborunknak és városunknak, hogy a jelenlegi helyezésünk nem a „véletlen műve”. A nyitányhoz képest bátrabb támadójátékkal, talán még Mirgai Laci barátomnak is okozhatunk fejtörést..

Mirgai László, balkányi edző: – Nagyon ügyes, fiatal csapattal találkozunk, amely hazai pályán különösen veszélyes. Ettől függetlenül természetesen nagyon bízom játékosaimban, hogy tovább tudjuk folytatni az jó szereplésünket.

Rakamaz (6.)–Sényő-Carnifex (9.)

Madalina György, rakamazi edző: – Van egy olyan érzésem, hogy nagyon nehéz fél év elé nézünk. Már a bajnokság sem jól indul számunkra, a nyitányon nem játszottunk, a következő héten szintén nem lépünk pályára, ráadásul most a mezőny egyik legjobb csapata ellen fogunk futballozunk, ami még hazai pályán sem lesz egyszerű feladat.

Ember Roland, sényői edző: – A múlt héten mutatott játékkal nem voltam elégedetlen, ugyanakkor egy kis plusz hiányzott, az pedig nem volt más, mint a – gól. Ha ezúttal eredményesebbek leszünk az ellenfélén kapujánál, a pontszerzésre is lesz esélyünk.

Gyulaháza (13.)–Mándok (14.)

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – Ősszel szép eredményt értünk el, nyertünk idegenben. De tudjuk, ez a Mándok már nem az a Mándok, a pontszerzés is nagy bravúr lenne.

Dancs Béla, mándoki edző: – A tavaszi szezonban számunkra minden mérkőzés rangadó. Főleg a Gyulaháza elleni, amely hatpontos meccs. Akadnak kisebb problémáink, de aki vasárnap pályára lép, garantálom, mindent meg fog tenni a sikerért!

Szabadnapos: Tuzsér.








hirdetés