Helyi közélet

2010.10.11. 18:05

A Nyíregyházi Főiskola hallgatói Devecserben segítettek

<p>Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskola hallgatói meleg ételt juttattak el a mentési munkálatok résztvevőihez.</p>

Egy szakmai konferenciára készültek, ám torokszorító látványban volt részük a Nyíregyházi Főiskola szociálpedagógiai szakos hallgatóinak. Veszprémben rendezték meg október 7-9. között a Felsőfokú Szociális Képzésben Résztvevő Hallgatók XVI. Országos Konferenciáját „Társadalmi kirekesztés, kirekesztődés, kirekesztettség” címmel.

– Mivel a közelben végezték a mentési munkálatokat, felajánlottuk, hogy amennyiben igényt tartana rá valaki, szívesen segítünk. Végül azzal bíztak meg minket, hogy a rendező Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola menzájáról juttassunk el meleg ételt Devecserbe. Torokszorító volt látni a tájat és a tragédiába belefásult embereket. Reményt adott ugyanakkor a példás szervezettség és az összefogás, a folyamtosan érkező adomány – osztotta meg a látottakat lapunkkal a tanszék három hallgatót kísérő oktatója, Dudásné Helgert Marianna.

Bár ők már „csak” a vörösiszap után maradt sárban gyalogoltak, fél óra után égető érzést éreztek a talpukon. Nem véletlen, hogy az ottani lakosság nem csak a karonülő csöppségeket, hanem az 5-6 éves gyerekeket is ölben hordja.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában