Ellenőrizték a felkészültségüket

Ellenőrizték a felkészültségüket
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Az éves kiképzési terv alapján, szerdán délelőtt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók, a tűzoltáshoz és műszaki mentéshez rendszeresített eszközök használatából, az elmúlt félévben a képzéseken elsajátított ismeretekből számoltak be. A féléves minősítő vizsgát a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője és a nyíregyházi tűzoltóparancsnok-helyettes ellenőrizte.


Több csoportra bontva, különböző feladatokat kellett a tűzoltáshoz és műszaki mentésekhez rendszeresített eszközök segítségével végrehajtania az állománynak. Így a légző és emelőpárna használatát, az alapvezeték és az osztó szerelését, kikötését, valamint az életmentéshez használt mentőkötél hármas hurokkal történő alkalmazását is be kellett mutatniuk. Emellett a ritkán használt vízágyuk kezeléséből is feladatot kaptak a tűzoltók, így a gépjárműfecskendőkön lévő és a különleges szereken használt ilyen típusú eszközök alkalmazásából is.
A féléves minősítő vizsgán az elmúlt napokban a másik két szolgálati csoport is részt vett.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés