Ellenőrző gyakorlat Anarcson

Ellenőrző gyakorlat Anarcson
© Fotó: Dombrády Gábor tű. főhadnagy, Szabolcs MKI
Anarcs – Szerdán este helyi szintű ellenőrző gyakorlatot tartott a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka az éves gyakorlattervben meghatározottak alapján az Austria Juice Hungary Kft. anarcsi létesítményében. A gyakorlaton a kisvárdai és a záhonyi hivatásos tűzoltók vettek részt.

A feltételezés alapján a létesítmény egyik raktár helyiségében egy elektromos targonca kigyulladt, a lángok átterjedtek az ott tárolt raklapokra és törkölyre.

A targoncát vezető személy a csarnokban elhelyezett kézi tűzoltó készülékkel megkezdte a tűz oltását, de a belélegzett füst következtében rosszul lett és az épületben rekedt. A gyorsan terjedő tűz során a csarnok füsttel telítődött.

Az ellenőrző gyakorlaton az állomány felvette a kapcsolatot a helyi szakemberrel, majd a mentési csoport hőkamera használatával, sugár biztosítása mellett végrehajtotta a bent rekedt személy kimentését. Az egységek több oltósugarat és egy létrasugarat szereltek, valamint gondoskodtak a csarnoképület átszellőztetéséről.

A gyakorlaton részt vett a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, parancsnok-helyettese, a záhonyi őrsparancsnok és a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője. A parancsnok értékelését követően, Urr Tamás tű. ezredes a gyakorlat végrehajtását megfelelőre minősítette.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés