Ellenszenv-adrenalin

Európa polgárai büszkék arra, hogy itt civilizáltak, törvénytisztelők, és hitvallásának megfelelően tisztességes emberek élnek.
Puskár Tibor jegyzete.

Európa polgárai büszkék arra, hogy itt civilizáltak törvénytisztelők, és hitvallásuknak megfelelően tisztességes emberek élnek. Elítéljük, ha bárkit megkülönböztetnek. Pedig nincs olyan nap, hogy ne szembesítené a publikumot a sajtó azzal: hol és mikor tiporják sárba az emberi jogokat. Néhány éve pedig már az állatok jogainak megsértése is borzolja az emberi kedélyeket.

 

Ellenszenv-adrenalint termelő egy-egy állatkínzásos eset. Ha pedig valaki vizuális típus és elképzeli maga előtt a látványt, még gyomra is felkavarodik. De mint az éremnek, ennek is legalább két oldala van. Az egyik annak az olvasata, aki részese a dolognak, a másik pedig a törvénytisztelő, a jóízlést ösztönösen is érzőé. Az Észak mai címlap sztorijában a lovát trágyafürdőben tartó, kalodával büntető férfiről szól, aki megmagyarázta, miért oly melegítően jó ez az állatnak. A másik tábor pedig felsikít. Embertelen! – mondják. Pedig nyilvánvalóan a megkínzott, elpusztult állatokról van szó. A miskolci bíróság folyosóján várakozók suttogó propagandája szerint úgy lehetett volna rádöbbenteni az állattartót, mit tett: ha saját bőrén tapasztalja meg mit élt át a ló, a kalodával, és amikor a tárgya elérte a hasát…

Puskár Tibor tibor.puskar@eszak.boon.hu

 

 
hirdetés