Helyi közélet

2015.07.29. 08:48

Megkérdeztük: Miért fontos a véradás?

Nyíregyháza - <span class="namen">Dr. Sallai Imre</span> szerint a nyár a szabadságolások időszaka, de nem a betegeknek. „Életben maradásuk, gyógyulásuk múlhat a kellő mennyiségű véren.” 

Nyíregyháza - Dr. Sallai Imre szerint a nyár a szabadságolások időszaka, de nem a betegeknek. „Életben maradásuk, gyógyulásuk múlhat a kellő mennyiségű véren.” Végh Editnek a kisujjában van a véradásszervezés. „A nyári időszak nagyon nehéz a véradásszervezés szempontjából. Soha nem tudhatjuk, hogy holnap nem nekünk lesz-e szükségünk életmentő vérre. Vagyis: adj vért és add tovább!”

Bokor Józsefné állítja: „Nagyon fontos, hogy aki tud, segítsen, mert kevés időbe kerül, és emberek életét mentheti meg. A családomban is volt már szükség vérre, és megnyugtató, hogy rendelkezésre áll, amikor kell.”

Rácz Boglárka rendszeres donornak számít: „Számomra fontos, hogy segítsek másokon. A környezetemben élőket, főként a fiatalokat is erre a nemes tevékenységre buzdítom.”

Pesti Júlia amondó: „Nem is gondolná az ember, hogy néhány csepp vér megmentheti valakinek az életét, pedig ez így van. Ez engem nagyon jó érzéssel tölt el minden véradáson.”

Papp Attila úgy véli, „nem tudhatjuk, hogy akár velünk, akár szeretteinkkel mikor történhet olyan dolog az életünkben, amikor a vér életet menthet”.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában