Elmenekült Szabolcsból az élettársa elől, aki mégis megtalálta és megölte

Akt.:
Elmenekült Szabolcsból az élettársa elől, aki mégis megtalálta és megölte
© Forrás: YouTube
Budapest – A sértett éppen a volt élettársa miatt költözött a fővárosba Szabolcs-Szatmár-Beregből, a férfi azonban békülni akart, és felkereste a nőt. A nő holttestére tavaly szeptemberben egy irodaház lépcsőházában találtak rá.


A vádirat szerint a vádlott a sértettel hosszú évekig élettársi kapcsolatban élt egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. Együttélésük alatt a nő többször is elhagyta az őt rendszeresen bántalmazó férfit, de végül mindig visszatért hozzá.

2017 júliusában azonban a sértett úgy döntött, hogy végleg kilép a kapcsolatból, elhagyja a férfit, és ennek az elhatározásának megfelelően, már augusztusban Budapestre költözött. A nő egy IX. kerületi irodaház épületében kialakított hotelban talált munkát, ott takarítóként dolgozott, és a hotel egyik raktárszobájában lakott.

A vádlott – miután tudomást szerzett arról, hogy a volt élettársa hol dolgozik – pár nap múlva Budapestre utazott, felkereste a nőt, és a hotelban töltötte az éjszakát, amelynek során ismét hangosan veszekedtek. A hotel vezetője – aki tudott a korábbi bántalmazásokról is – ekkor elküldte a férfit, aki hazautazott.

A vádlott ezután naponta hívogatta a nőt, majd bő egy hónappal később ismét Budapestre utazott, és újra felkereste a hotelban a sértettet, a hotel vezetője azonban a nő kérése ellenére sem engedélyezte, hogy a vádlott ott töltse az éjszakát. A sértett ekkor az egyik raktárhelyiségből magához vett egy matracot, és azt az irodakomplexum hátsó épületének nyitott lépcsőházában helyezte el, azért hogy a vádlottal ott aludjanak.

A vádlott az éjszaka folyamán ismét bántalmazta a sértettet, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette. A számos sérülés mellett a sértett halálát közvetlenül fulladás okozta.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

– Fővárosi Főügyészség –
hirdetés