Élmények a gondozás mellé

Kirándulás a sóstói állatkertben
Kirándulás a sóstói állatkertben - © Fotó: Szeretetszolgálat
Nyíregyháza – Az Oltalom Szeretetszolgálat intézményeiben élők is szeretik a szabadba szervezett programokat.

A tavasz és a nyár kellemes időjárása emberek sokaságát csábítja a szabadba. A Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásával működő Oltalom Szeretetszolgálat intézményeinek lakói is vágytak arra, hogy a gondozók minél több szabadidős programot szervezzenek ki a természetbe.

Kirándulás, sportolás

– Mivel már évek óta kedvezményes jegyet kapunk a nyíregyházi állatkertbe, a közelmúltban kilátogattunk oda – tájékoztatta lapunkat Pappné Glovács Erika, a szeretetszolgálat munkatársa. – Mindig van olyan újdonság, amit a gondozottakkal az előző évben nem láttunk, így ámuldoztunk megint, hogy milyen szépen fejlődik az intézmény. Egy másik alkalommal bowlingozni voltunk, mivel sokan nem próbálták még ki ezt a sportot. Vidám, önfeledt pillanatokat éltünk át, bár a játék végére némely testrészünk nem engedelmeskedett nekünk.

– Fontosnak tartjuk az otthonok, intézmények, a környezet tisztán tartását, ezért egy össznépi takarítást rendeztünk, a lefestettük a kinti filagóriákat is. Az ajándékba kapott virágokat elültettük, ezzel is szebbé téve a környezetünket. Minden részlegből jöttek önkéntes segítők, hamar elszaladt az idő.

– A programokat is úgy szervezzük, hogy valamennyi intézmény aktív részese legyen. A tavaly átadott nagyon szép, modern, praktikusan berendezett Családok Átmeneti Otthona területén a gyermekeknek szerveztünk szórakoztató programokat. Volt játékos verseny, zene, arcfestés, közös főzés, ének és ajándékosztás. Jó volt látni a sok csillogó szemű, boldog gyermeki arcot.

– A szenvedélybetegek nappali ellátó részlegében a dohányzás elleni világnap alkalmából felvilágosító előadást tartott az egyik kolléganőnk.

KM
hirdetés