Helyi közélet

2015.07.29. 10:40

Vádat emeltek a buszsofőrrel szemben, aki halálra gázolt egy gyalogost

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járási Ügyészség csütörtökön halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a januárban a Pazonyi úton történt gyalogosgázolás ügyében – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járási Ügyészség csütörtökön halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a januárban a Pazonyi úton történt gyalogosgázolás ügyében – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő. A vádlott január 25-én reggel negyed hatkor autóbusszal haladt a Pazonyi úton a belváros felé. Amikor a Család utcai kereszteződéshez ért, a lámpa sárgán villogott. Behajtott a kereszteződésbe, a gyalogos átkelőhelyen pedig akkor haladt át egy nő, akit az autóbusz fékezés közben elgázolt – a hölgy a helyszínen életét vesztette.

A balesetet az okozta, hogy a vádlott a megengedett sebességnél gyorsabban közlekedett, és megszegte a gyalogos átkelőhely megközelítésére vonatkozó szabályokat is. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a busz vezetőjét, a bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyész végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására, valamint a közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt. Az ügyben a Nyíregyházi Járásbíróság fog dönteni.​


Egy Nyírpazony felől érkező autóbusz gázolt halálra a kijelölt gyalogos átkelőhelyen egy középkorú nőt. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában