Elő a betegségűző étkekkel!

Elő a betegségűző étkekkel!
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A megfázás kialakulása közvetlenül kapcsolatba hozható a szervezet ellenálló képességének gyengülésével. Ezért ajánlott az őszi immun­erősítés, ami jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy elkerüljük a fertőzéseket.

Őszi zöldségek, gyümölcsök

Mindehhez annyi a feladatunk, hogy látogassunk el egy piacra, szerezzünk be szezonális gyümölcsöket, zöldségeket, majd készítsünk kísérletező kedvvel, változatos fogásokat!

Az almában található pektin az egyik leghatékonyabb vastagbéltisztító rost. Flavonoidjainak köszönhetően erős antioxidáns – emelik ki a hazipatika.hu-n. A cékla valóságos vitaminbomba, de ásványi anyagokat is bőségesen tartalmaz. Kiemelkedő a kálium, valamint az A-, B- és C-vitamin tartalma, ahogyan szintén az antioxidáns tulajdonsága, tinoidokban is gazdag. Közismert a savanyú káposzta, amely a vitaminok valóságos tárháza, különösen magas a C-vitamin-tartalma. Rendkívül hatékony immunerősítő, javítja a májfunkciókat és az emésztést, a fokhagyma pedig vírusölő határa miatt ajánlott.

KM
hirdetés