Helyi közélet

2016.09.15. 09:19

Torkig az egésszel

<em><strong>Van valami a levegőben. …és az is szent igaz, isten malmai lassan őrölnek. De hát mi ebben a meglepő? Holott az egy főre jutó tüsszentés lassan már átlépi a megengedett tűréshatárt, ám hiába minden, ha javában tombol a parlagfű, meg még ki tudja mi minden kiváltotta allergiaszezon.</strong></em> <strong>Koncz Tibor jegyzete.</strong>

Van valami a levegőben. …és az is szent igaz, isten malmai lassan őrölnek. De hát mi ebben a meglepő? Holott az egy főre jutó tüsszentés lassan már átlépi a megengedett tűréshatárt, ám hiába minden, ha javában tombol a parlagfű, meg még ki tudja mi minden kiváltotta allergiaszezon. Koncz Tibor jegyzete.

Pedig – szerény ismereteim szerint – törvény bünteti azokat, akik elmulasztják lekaszálni a növényt, amelytől minimum könnybe lábad az ember fia szeme (hogy más „ínyencségekről” ne beszéljünk…) és pokolba kívánja ezeket a napokat, heteket. Ha nem tévedek, tizenötezertől ötmillió forintig terjedhet a büntetés a parlagfüves területekért. Azt azért megnézném, hány gazdának szabták ki az utóbbi tételt? Ilyen-olyan bizottságok persze alakulnak, fényképeznek, terepjárásra indulnak. Jó magyarosan, akkor kezdenek intézkedni, amikor már minden mindegy, javában tombol a betegség.

A jelek szerint itt nem segít más, hacsak valaki odafent, a fejesek közül olyan beteg nem lesz, hogy végre rendet vág a sorok között. Hogy ez durva? Na jó, ne legyen így, ugyanakkor én szó szerint torkig vagyok már az egésszel – legfőképpen a taknyolással…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában