szon-sportoldal

2017.02.18. 08:49

Szpari - Vasárnap kezdődik a vallatás

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacus tévémeccsen fogadja a váciakat, és nem kiszenvedi akarja a győzelmet.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacus tévémeccsen fogadja a váciakat, és nem kiszenvedi akarja a győzelmet.

És vasárnap elkezdődik, pontosabban folytatódik a pontvadászat a magyar foci második vonalában. A tavaszi fordulókból az elsőt még tavaly lejátszották a csapatok, a második kör indul vasárnap. A Nyíregyháza Spartacus focistái hazai pályán a Vác ellen (ősszel idegenben Rezes László góljával nyert a nyíregyházi csapat) vitézkedhetnek, mégpedig ország-világ előtt, ugyanis a találkozó az eredetileg kiírt időponttól később, délután fél háromkor kezdődik.

Már nagyon várják a meccset

A tévé a Balmazújváros–Békéscsaba meccset tűzte kamerára, ám az újvárosi pálya játékra alkalmatlan. A klub honlapja szerint a pályamunkások mindent megtettek, de a játéktér jeges és balesetveszélyes. (A felújított újvárosi stadiont tavaly adták át, az építést úgy harangozták be, hogy a játékteret majd termálvízzel fűtik…).

A nyíregyházi stadionban csütörtökig hasonló volt a helyzet, ott is dolgozni kezdtek, és a hírek szerint vasárnap pályára léphetnek a csapatok. Az már más kérdés, hogy a meccs után milyen állapotban lesz a játéktér…

– Már várom, várjuk az első meccset, mert a magyar foci egyik átka ez a hosszú téli szünet – kezdte a beharangozót Véber György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Jöhet a vallatás, kiderül majd, hogy mennyit ért a befektetett munka. Régen állhattam olyan nyugodtan a kispad mellé, mint azt va­sárnap majd tehetem.

– Az edzőtáborban remek körülmények között gyakorolhattunk, alig hagytak ki edzést a játékosok, és maradéktalanul elvégezték azt, amit terveztem. Emiatt van is egy kis drukk bennem, mivel minden pozitív, nehogy meglepetés érjen. Igaz, az utolsó pillanatban még igazoltunk egy játékost, de a többiek azonos edzettségben vannak, ami nagyon jó.

Inspiráló a nagy nyilvánosság

– Győzelemmel kell kezdenünk, egy siker adhat megfelelő alaphangulatot a folytatáshoz. Örülök annak, hogy a tévé közvetíti a meccset, mert egy igazi focista azt szereti, ha minél nagyobb nyilvánosság előtt játszhat. Ez megfelelő inspirációt adhat mindenkinek ahhoz, hogy kihozza magából a maximumot. Fontos a három pont, ám nem kiszenvedni akarjuk a győzelmet, hanem jó, látványos focival elérni. Ezen leszünk vasárnap és a többi mérkőzésen úgyszintén – Így Véber György.

Labdarúgás: NB II., 21. forduló, vasárnap

Nyíregyháza Spartacus–Vác FC. Városi Stadion, 14.30. Spartacus: Hermány-Szokol, Dvorschák, Rubus, Farkas - Kártik, Tamási, Rudolf - Sinanovic, Tisza, Szécsi.

Soroksár SC–Kisvárda Master Good. Haraszti út, 14. Kisvárda: Ivancsics A. – Izing, Fodor F., Vermes, Talabér – Lucas, Rjasko – Cseri T., Gosztonyi, Bacsa – Horváth Z.

További mérkőzések. Budaörs–Soproni VSE (12), Siófok–Zalaegerszeg, Dorog–Csákvár, Szeged 2011–Cigánd, Cegléd–SZEOL SC, Szolnok–Puskás Akadémia, ­Mosonmagyaróvár–Kozármisleny (valamennyi 14), Balmazújváros–Békéscsaba (elmarad)

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!