Röplabda

2019.08.21. 09:21

Már várják a pénteki kezdést

Tóth Fruzsina szerint remek a hangulat az Európa-bajnokságra készülő röplabdázóknál.

Tóth Fruzsina (2) és Szakmáry Gréta az Eb-mezben

Forrás: MRSZ

Még néhány nap, és kezdődik a budapesti társrendezésű női röplabda Európa-bajnokság. A magyar válogatott a főpróbának számító, egykoron igen rangos és nagy hagyományokkal bíró szombathelyi Savaria Kupán a spanyolokat (3:0) és a görögöket (3:2) legyőzte, a tornagyőztes franciáktól (0:3) és a szlovénoktól (0:3) kikapott.

Tóth Fruzsina (2) és Szakmáry Gréta az Eb-mezben
Fotó: MRSZ

Hasznos volt a Savaria Kupa

Jan De Brandt, a magyar válogatott belga szövetségi kapitánya szerint tökéletesen sikerült csapata felkészülése a pénteken rajtoló kontinensviadalra. A magyar együttes egyik liberója Tóth Fruzsina, a Fatum-Nyíregyháza saját nevelésű játékosa.

– Jó és hasznos volt a Savaria Kupa, és mindenki játéklehetőséghez jutott, én is pályára léptem – kezdte érdeklődésünkre Tóth Fruzsina, akit hétfőn délután a csendes pihenő alatt értünk el. – Jan forgatta a csapatot, kereste a leghatékonyabb összeállítást, azokat a játékosokat, akik a szűkebb keretnek lesznek a tagjai. A hangulat remek, már felfokozott állapotban várjuk a kezdést. Igen jól sikerült a szombati Trophy Tour és a másnapi Eb-nyitófesztivál a Papp László Budapest Sportarénánál. Erre meghívták a régi válogatott játékosokat, bemutattuk az Eb-mezeket.

Edzőmeccsek a belgákkal

A Savaria Kupa után két napra hazajött Fruzsi, majd utazott vissza Budapestre, hiszen folyatódott a közös felkészülés. Hétfőn este a belgák elleni nyilvános edzőmeccsen 2:2 volt a végeredmény. Kedden este még játszottak a mieink a belgákkal, ez a találkozó lapzárta után ért véget.

Ezt a mérkőzést már a lengyel, magyar, szlovák, török rendezésű Európa-bajnokság budapesti helyszínén, a Papp László Sportarénában rendezték. A válogatott pénteken az észtek ellen kezdi meg a viadalt, a belgák a B csoportban, Lódzban szerepelnek.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában