Sport

2015.07.05. 10:59

Szoros meccs az olaszokkal

Az A divíziós U20-as női kosárlabda Európa-bajnokságon a nyíregyházi Papp Klaudia harmadszor is a kezdő ötösben kapott helyet.

Az A divíziós U20-as női kosárlabda Európa-bajnokságon a nyíregyházi Papp Klaudia harmadszor is a kezdő ötösben kapott helyet.

Utóbb kiderült, a nyitómeccsen elért csehek elleni győzelemmel máris elérte célját az U20-as női magyar válogatott a spanyolországi A divíziós Európa-bajnokságon – bejutott a középdöntőbe. A mieink már a péntek esti, 41 ponttal elvesztett spanyolok elleni meccset (48–89) is gyakorlatilag tét nélkül játszották, szombaton pedig a C csoport harmadik helye dőlt el az olaszok ellen.

Az előző Eb bronzérmese ellen a mieink szoros meccset vívtak, ám végül 71–66-ra veszítettek a Kanári-szigeteken, Tinajo városában. A nyíregyházi Kosársuli irányítója, Papp Klaudia harmadszor is a kezdő ötösben kapott helyet, 22 perc alatt 8 pontot (4/7 a mezőnyből) és 3 lepattanót szerzett, valamint kiosztott három gólpasszt is.

A középdöntőben a mieink az F csoportba kerültek, és hétfőn késő este a portugálok ellen lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!