Nagyvilág

2010.11.24. 14:25

Ismét tüntetnek a brit diákok

<p>Szerdán ismét az utcára vonultak tüntetni Nagy-Britanniában az egyetemisták. A diákok a kormány felsőoktatást érintő tervei ellen tiltakoznak. Kifogásolják, hogy a gazdasági nehézségekkel és magas hiánnyal küzdő kabinet úgy akar csökkenteni kiadásain, hogy a háromszorosára emeli a tandíjakat.</p>

Két hete erőszakba fulladt a demonstráció: a tüntetők betörtek a konzervatív párt londoni központjába. Törtek, zúztak, gyújtogattak. A mostani tiltakozásokat nem csak Londonban, hanem a jelentősebb egyetemi városokban is megtartják.

A londoni felvonuláson a tervek szerint érintik a Liberális Demokrata Párt székházát is: a kormánykoalíció kisebbik pártjának központját. A szervezet a májusi választások előtt, a kampányban még azt mondta: ellenez mindenféle díjemelést a felsőoktatásban. A fővárosi demonstrációt egyébként rendkívül erős rendőri biztosítás mellett tartják, a két héttel ezelőtti randalírozás miatt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!