Sport

2015.07.31. 12:17

A Szpari lelekileg is ráhangolódott a kezdetre

Nyíregyháza - A harmadosztályba száműzött Szpari vasárnap hazai pályán kezdheti meg a menetelését.

Nyíregyháza - A harmadosztályba száműzött Szpari vasárnap hazai pályán kezdheti meg a menetelését.

A Nyíregyháza Spartacus is megkezdi – nagy levegő, önuralom – NB III-as szereplését. A sajnálatos nyári események után sporttörténeti mérkőzés vár a Szparira; ahogy jeleztük, 1977–1978-ban szerepelt utoljára a harmadosztályban a megyeszékhely futballcsapata. Olcsó poén lenne azzal jönni, hogy éppúgy a Loki érkezik a rajton (vasárnap 17.30-kor), mint a tavalyi idénynyitón, de azért tény, a javarészt debreceni fiatalok alkotta DVSC-DEAC az első bajnoki ellenfél.

Adott a rossz példa

– Túl kell már lennünk azon, hogy mi történt velünk, mert ha csak ezzel foglalkoznánk, akkor az sok energiát vonna el tőlünk – sóhajtott nagyot Mátyus János, a Spartacus vezetőedzője. – A felkészülésünk jól sikerült, várjuk a mérkőzéseket, és bízunk benne, hogy sikeres rajtot veszünk. Jó lenne a pályán is mielőbb tudatosítani a mezőnnyel, hogy mi is az egyértelmű célunk. A szurkolói ankéton is elmondtam, elsősorban a saját csapatommal törődöm majd, de ez nem jelenti azt, hogy ne készülnénk az ellenfelekből. Mondjuk az első két riválisunkból, a kis Lokiból és a kis Újpestből nehéz ezt megtenni, hiszen ezeknek a csapatoknak a kerete nehezen állt össze, de egyértelmű, hogy vasárnapi ellenfelünk fölé kell kerekednünk, és ennek az eredményben is meg kell mutatkoznia.

Túl a felkészülés szakmai részén Mátyus Jánosnak a lelkekre is hatnia kellett ezekben a napokban.

– Volt egy nagy beszélgetésünk az öltözőben, ahol szóba hoztam a 2006 és 2008 között történteket – így a tréner. – Akkor a Ferencváros játékosaként kerültem hasonló helyzetbe, az NB II-be száműzték a csapatot, és hiába magasodtunk az ellenfelek fölé, lelkileg nem tudtuk elviselni az esélyességgel járó terhet és nyomást, és csak harmadik nekifutásra sikerült kiharcolnunk a visszajutást. Remélem, tudtam tanulni az akkor történtekből, éppen ezért kellett pszichésen is felkészíteni a csapatot az előttünk álló bajnoki rajtra.

Érdekes találkozást láthatunk majd a kispadnál, hiszen Mátyus János és a DVSC-DEAC-ot edző Szatmári Csaba is tagja volt az 1996-os atlantai olimpiára kijutott válogatottnak.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!